Παρασκευή 6 Απριλίου 2012


1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Γονείς καλούνται να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του σχολείου

06-04-2012 08:08:48




Χρήματα που έδωσαν οι γονείς για εκδρομές των μαθητών που τελικά δε χρειάστηκαν, αντί να τους επιστραφούν, ζητείται να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του σχολείου

Με χρήματα των γονιών επιδιώκεται από τη διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής να καλυφθούν «τρύπες» στη χρηματοδότηση του σχολείου, στο όνομα της «εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής». Με μια «μνημειώδη» επιστολή ζητείται από τους γονείς να συναινέσουν «στην κάλυψη τρεχουσών λειτουργικών δαπανών του σχολείου με χρήματα που έχετε ήδη παραδώσει».

Οπως εξηγείται στην επιστολή, στη διάθεση του σχολείου βρίσκονται χρήματα που έδωσαν γονείς για μεταφορά σε εκδήλωση η οποία τελικά έγινε δωρεάν και από εκδρομή που δεν έγινε γιατί δε συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός μαθητών. Στην επιστολή, παρακάμπτεται το ότι η επιστροφή στα παιδιά των 3 ή 6 ευρώ που έμειναν αδιάθετα θα έδινε τη δυνατότητα σε κάποια από αυτά να φάνε δυο - τρεις μέρες από το κυλικείο, ή το ότι η εκδρομή δεν έγινε γιατί πολλοί δεν είχαν να δώσουν τα χρήματα για τη συμμετοχή.

Ο προσανατολισμός είναι η κάλυψη των αναγκών από τις τσέπες των γονιών: «Αυτή τη στιγμή προέχει η αγορά ηλεκτρονικού υλικού (σκληρού δίσκου), προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής της Γραμματείας του σχολείου, κάτι άκρως απαραίτητο, ιδίως ενόψει εξετάσεων και έκδοσης αποτελεσμάτων. Επίσης, ζητούμε τη συνδρομή σας στην ήδη δρομολογημένη δενδροφύτευση του προαυλίου, με στόχο τόσο την αισθητική αναβάθμισή του, όσο και τη δημιουργία ενός (νοητού) χωρίσματος από το προαύλιο του 2ου Γυμνασίου...», αναφέρεται. Οι γονείς δηλαδή βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα ή πληρώνεις ή θα υπάρχει πρόβλημα στις εξετάσεις.

Μάλιστα, για λόγους «ίσης μεταχείρισης», για να μη... μείνει κανένας χωρίς να πληρώσει, διευκρινίζεται ότι «όσοι δεν έχετε καταβάλει κάποιο ποσόν για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων, έχετε επίσης τη δυνατότητα να προβείτε σε κάποια δωρεά, προσφέροντας στο σχολείο κάποιο μικρό ποσό (αντίστοιχο όσων έχουν ήδη καταβάλει οι άλλοι γονείς)»!

Ανάμεσα σε άλλα, πάντως, σημειώνεται το «δικαίωμα και υποχρέωση να αγωνιστούμε ως πολίτες για ένα μέλλον λιγότερο οδυνηρό για τη χώρα, συνεπώς και να διεκδικούμε επίσημη χρηματοδότηση όπου αυτό είναι δυνατό», παράλληλα όμως διευκρινίζεται ότι «δεν είναι φρόνιμο να απαρνούμαστε τις δυνατότητες που έχουμε ως πολίτες για την άμεση αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων με εθελοντική συνεισφορά και συμμετοχή»...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 6/4

Δεν υπάρχουν σχόλια: