Εγκύκλιο για την υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” για το σχολικό έτος 2024-25, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι σχολικές μονάδες της με αρ. πρωτ. 83695/22-09-2023 (Β ́ 5620) Κ.Υ.Α., οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, θα συμμετέχουν κατά προτεραιότητα και κατά το σχολικό έτος 2024-25.

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες μερίδες μετά την ένταξη όλων των ανωτέρω σχολικών μονάδων, οι Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης καλούνται να εντάξουν νέες σχολικές μονάδες από τους Δήμους του κάτωθι πίνακα, σύμφωνα με τα εξής ενδεικτικά κριτήρια:

  • σχολικές μονάδες που στεγάζονται σε γειτονιές που παρουσιάζουν σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα,
  • σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μαθητών που ζουν σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο φτώχειας,
  • σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μαθητών που ζουν σε συνθήκες σοβαρής υλικής αποστέρησης,
  • σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν αυξημένο αριθμό μαθητών που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης θα υπολογίσουν τον αριθμό όλων των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών που φοιτούν στις σχολικές μονάδες που θα συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα και ο συνολικός αριθμός όλων των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών που φοιτούν στις προτεινόμενες σχολικές μονάδες δε θα πρέπει επ’ ουδενί να ξεπερνά τον συνολικό αριθμό γευμάτων που προτίθεται να διαθέσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα.

Οι Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης οφείλουν να αποστείλουν τον συμπληρωμένο πίνακα EXCEL (Συν.) μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 στις οικείες Περ/κές Δ/νσεις Εκπ/σης, οι οποίες θα πρέπει να ενσωματώσουν σε έναν ενιαίο πίνακα, όλες τις προτάσεις των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπ/σης της περιοχής ευθύνης τους και να τον αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση spudonpe@minedu.gov.gr μέχρι την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024.