Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

 


Κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και ΑΣΓΜΕ: Αποφάσισαν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στις 4 Σεπτεμβρίου και κοινό βηματισμό με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου κλπ.

Ενώνονται γονείς και εκπαιδευτικοί για να αντιμετωπίσουν την «επίθεση» στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις, αλλά και να βοηθήσουν στην εξάλειψη του ντροπιαστικού φαινομένου των «άστεγων» εκπαιδευτικών

Κοινή σύσκεψη πραγματοποιηθηκε σήμερα Πέμπτη 29/8 ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΠΟΣΕΕΠΕΑ - ΑΣΓΜΕ με θέμα τις μαζικες συγχωνεύσεις τμημάτων που επιχειρεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιων ανέδειξαν τη βαθιά αντιπαιδαγωγικη διάσταση των τμημάτων που συγκροτουνται με 25 μαθητές στα δημοτικά και 26-28 μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσουν γονείς και εκπαιδευτικοι σε κοινό βηματισμό με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου κλπ.

Ταυτόχρονα αναδείχθηκαν και άλλα σημαντικά και οξυμένα προβλήματα αυτή τη περίοδο όπως αυτό της στέγασης και της μετακίνησης των εκπαιδευτικών.

Είναι πραγματικά εικόνες ντροπής να κοιμούνται σε σκηνές και αυτοκίνητα γιατί ο μισθός τους δε τους φτάνει.

Τέλος αποφασίστηκε να προχωρησουν τη Τετάρτη 4/9 στις 14:00 σε κοινή κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: