Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

 

Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας: θετική άποψη ΑΣΕΠ για αναγκαιότητα αποδοχής μόνο των πιστοποιητικών που εξετάζουν και τις 4 δεξιότητες, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Διαψεύδει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών
Δημοσίευση: 27/04/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θ. Παπαϊωάννου , αφού άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα της ΠΟΙΚΞΓ, εξέφρασε θετική άποψη σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα αποδοχής μόνο των πιστοποιητικών που εξετάζουν και τις 4 δεξιότητες".

Αυτό ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Συλλόγων Κέντρων Ξένων Γλωσσών, επικαλούμενη συνάντηση τη  Μ. Πέμπτη του  Α’ Αντιπροέδρου  της ΠΟΙΚΞΓ κ. Σωτηρόπουλου και του κ. Δ. Τσαπραζλή ,  από την Αθήνα,   με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Θάνο Παπαϊωάννου.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπέβαλαν  υπόμνημα διαμαρτυρίας εκ μέρους της PALSO για το γεγονός ότι ο ΑΣΕΠ συνεχίζει να περιλαμβάνει στις προκηρύξεις του πιστοποιητικά γλωσσομάθειας 2 δεξιοτήτων και ζήτησε την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 της 17/12/2022.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, με ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε διαψεύδει ότι έγινε η συνάντηση τη Μ. Πέμπτη, με αντιπροσωπεία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Συλλόγων Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις

Η ανακοίνωση της ΠΟΙΚΞΓ

Τη Μ. Πέμπτη ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΙΚΞΓ κ. Σωτηρόπουλος μαζί με τον κ. Δ. Τσαπραζλή , συνάδελφο από την Αθήνα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, στον οποίο ο κ. Σωτηρόπουλος υπέβαλε υπόμνημα διαμαρτυρίας εκ μέρους της PALSO για το γεγονός ότι ο ΑΣΕΠ συνεχίζει να περιλαμβάνει στις προκηρύξεις του πιστοποιητικά γλωσσομάθειας 2 δεξιοτήτων και ζήτησε την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 της 17/12/2022.

Ο κ. Παπαϊωάννου , αφού άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα της ΠΟΙΚΞΓ, εξέφρασε θετική άποψη σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα αποδοχής μόνο των πιστοποιητικών που εξετάζουν και τις 4 δεξιότητες.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Σωτηρόπουλος είχε συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών, κ. Αθανασέα ο οποίος, μετά από μια μακροσκελή και εποικοδομητική συζήτηση, δεσμεύτηκε πως θα ενεργήσει ώστε το θέμα να προχωρήσει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του ΑΣΕΠ.

Αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΙΚΞΓ πως η επιλεκτική εφαρμογή του Προεδρικού διατάγματος από το ΑΣΕΠ συνιστά παράβαση στους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και των ίσων ευκαιριών που έχει θεσπίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και πως η κατάληψη θέσεων στον δημόσιο τομέα από υποψήφιους με πιστοποιητικά Αγγλικής γλώσσας δύο δεξιοτήτων εγείρει νομικές ενστάσεις για μη τήρηση της αξιοκρατίας».

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ  

Με οργή και κατάπληξη πληροφορήθηκα ότι στο Ενημερωτικό Δελτίο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, αναγράφεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη είχα συνάντηση με τον Α’ Αντιπρόεδρό τους και κάποιο μέλος τους για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ΠΔ 85/2022.  Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει και τις απόψεις που υποτίθεται ότι τους εξέφρασα.

Κανένα ίχνος αληθείας δεν υπάρχει στο δημοσίευμα. Ούτε τη Μεγάλη Πέμπτη ούτε ποτέ άλλοτε είχα οποιαδήποτε συνάντηση ή οποιαδήποτε επαφή με τα ανωτέρω πρόσωπα ούτε με κανέναν άλλον εκπρόσωπο του εν λόγω φορέα. Και φυσικά δεν εξέφρασα καμία άποψη για τις θέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με το ΠΔ 85/2022.

Αντίθετα, σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας, το ΑΣΕΠ έχει καλέσει για την ερχόμενη Παρασκευή 28.4.2023 και Τρίτη 2.5.2023 σε διαδοχικές ακροάσεις τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το ΠΔ 85/2022. Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει δημόσια ανάκληση αυτού του ψευδούς δημοσιεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: