Σάββατο 29 Απριλίου 2023

 


Ανακοίνωση Συλλόγου Διδασκόντων 91ου ΔΣ Αθηνών

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σύλλογος Διδασκόντων του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, σχετικά με την ασφάλεια του σχολικού κτιρίου.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζονται, όπως η ύπαρξη ρωγμής στην ταράτσα, καθώς και ένα βραχυκύκλωμα που συνέβη μάλλον λόγω παλαιότητας των ηλεκτρολογικών πινάκων.

Για τα προβλήματα έχει ενημερωθεί ο Δήμος Αθηναίων, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 91ου Δημοτικού Σχολείου στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 27 Απριλίου επανέρχεται στο θέμα της ασφάλειας του σχολικού κτιρίου, μετά και την απόφασή του στις 30 Μαρτίου. Συγκεκριμένα:

  1. Η ρωγμή στην εξωτερική πλευρά της ταράτσας, πάνω από τα παράθυρα τάξης του 2ου ορόφου υπάρχει από τις 9-1-2023 και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων του σχολείου. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη γιατί στο σημείο αυτό σταθεροποιείται η καμινάδα της κεντρικής θέρμανσης, με κίνδυνο να γίνει αποκόλληση. Ιδιαιτέρως, μετά από βροχή τα νερά περνάνε μέσα από τη ρωγμή, διαβρώνοντας τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

    Για να μην υπάρξει περίπτωση τραυματισμού έχει αποκλειστεί το κομμάτι αυτό του προαυλίου με μια απλή κορδέλα. Με αυτό τον τρόπο όμως δημιουργούνται δυσμενείς συνέπειες στην ανάγκη των μαθητριών/ών για παιχνίδι. Σημειώνουμε ότι στο σχολείο υπάρχει μικρό προαύλιο και με τον αποκλεισμό μέρους του, η κατάσταση γίνεται πολύ δυσκολότερη.

    Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ειδικής πλατφόρμας athensschools.cityofathens.gr/ από τις 10-1-2023 και η Σχολική Επιτροπή της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποκατασταθεί η ζημιά.
  2. Μετά από τα βραχυκυκλώματα που υπήρξαν σε φωτιστικά οροφής τάξης κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, πιθανά λόγω παλαιότητας των ηλεκτρολογικών πινάκων, διενεργήθηκε ηλεκτρολογικός έλεγχος από υπεύθυνο του Δήμου στις 10/4/2023.

    Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί ο Δήμος Αθηναίων μέσω της παραπάνω πλατφόρμας από τις 5/5/2022 και ξανά στις 20/12/2022.

Με δεδομένο ότι για εμάς τους εκπαιδευτικούς το θέμα της ασφάλειας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας είναι πολύ σημαντικό, ζητάμε:

  • Για τη ρωγμή στην εξωτερική πλευρά της ταράτσας, να γίνει άμεση αποκατάσταση των προαναφερθέντων ζημιών.
  • Για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση να μας γνωστοποιηθούν τα ευρήματα του ελέγχου που διενεργήθηκε καθώς και το χρονοδιάγραμμα και το είδος των απαιτούμενων εργασιών οι οποίες είναι απαραίτητο να γίνουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: