Κυριακή 23 Απριλίου 2023

 


Επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για εκπαιδευτικούς και διδασκαλίας για μαθητές

Την Παρασκευή 7 Απρίλη, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα στο «Μουστάκειο Επαλ Άνδρου – Παράρτημα Κορθίου», στο Κόρθι της Άνδρου, κατέρρευσαν σοβάδες από την οροφή αίθουσας, ευτυχώς κατά την ώρα που οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έλειπαν για εκκλησιασμό, διαφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο να τραυματιστούν επικίνδυνα.  

Η Καταγγελία της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Παραλίγο να τραυματιστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί από πτώση σοβάδων στο «Μουστάκειο Επαλ Άνδρου – Παράρτημα Κορθίου»

Την ώρα που η κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας διακηρύττουν προς πάσα κατεύθυνση τη σημασία και την αξία της υποκριτικής δήθεν «αυτοαξιολόγησης» σχολικών μονάδων και της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, σε πολλά σχολεία στην επικράτεια διαπιστώνονται επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για εκπαιδευτικούς και διδασκαλίας για μαθητές. Την Παρασκευή 7 Απρίλη, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα στο «Μουστάκειο Επαλ Άνδρου – Παράρτημα Κορθίου», στο Κόρθι της Άνδρου, κατέρρευσαν σοβάδες από την οροφή αίθουσας, ευτυχώς κατά την ώρα που οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έλειπαν για εκκλησιασμό, διαφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο να τραυματιστούν επικίνδυνα.  

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές στεγάζονται σε κτίρια ασυντήρητα, με ελλιπή έλεγχο και εποπτεία, με αποτέλεσμα να φτάνουμε σε σημείο να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα μαθητών και καθηγητών. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι κυβερνώντες και η Υπουργός Παιδείας διατείνονται ότι μέσω της «αξιολόγησης – χειραγώγησης» θα καταφέρουν να βελτιώσουν το επίπεδο και την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων σχολείων.

Ως Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων απαιτούμε:

  • Να γίνουν άμεσα έλεγχοι στατικής επάρκειας σε όλα τα σχολεία των Κυκλάδων.
  • Να γίνουν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στη λειτουργία των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε όλα τα σχολεία των Κυκλάδων.
  • Στελέχωση όλων των σχολείων των Κυκλάδων με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Στελέχωση όλων των σχολείων μας με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επιστάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: