Κυριακή 23 Απριλίου 2023

 


Ομάδα 10 ατόμων επιτέθηκε σε μαθητή που περίμενε σε στάση λεωφορείου στην Πάτρα - «Τον μαύρισαν στο ξύλο. Είχε μελανιές…»

Ομάδα 10 ατόμων, όλοι ανήλικοι, πλησίασαν τη στάση του Αστικού ΚΤΕΛ, στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, στην Πάτρα. Ήταν βράδυ και δύο μαθητές, ούτε 17 ετών περίμεναν το λεωφορείο. Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ξαφνικά, κάποιος από την παρέα των «νταήδων» ανηλίκων, πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι στα πόδια ενός μαθητή κι όταν εκείνος αντέδρασε και ρώτησε τι συμβαίνει… του επιτίθεκαν! Ο 16χρονος που στεκόταν δίπλα του τρόμαξε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό.

Και οι δέκα τον χτυπούσαν αλύπητα, ακόμη και στο πρόσωπο.

«Τον μαύρισαν στο ξύλο. Είχε μελανιές…» καταγγέλλει στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησο» η μητέρα άλλου μαθητή, ο οποίος περίμενε επίσης στη στάση.

Κανείς περαστικός δεν έσπευσε να βοηθήσει το παιδί. Όμως το συμβάν έγινε αντιληπτό από δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στο πάνω μέρος της Πλατείας, σύμφωνα με το pelop.gr.

Ωστόσο, οι ανήλικοι είχαν ολοκληρώσει το «έργο» τους και είχαν εξαφανιστεί.

Αστυνομικός βρήκε τον 16χρονο πεσμένο και τον βοήθησε. Όπως είπε, δεν γνώριζε το παραμικρό για τους δράστες.

Η μητέρα το επιβεβαιώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Δεν φάνηκε να τους γνωρίζει, Μου το ‘πε και ο γιος μου. Ηταν, προφανώς, μία ξεκάθαρη αλήτικη συμπεριφορά. Τον προκάλεσαν για να τον χτυπήσουν».

Ο γιος της τρομαγμένος απομακρύνθηκε από το σημείο. Άγνωστο παραμένει αν ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κάποιο Νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών της Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, μετέφερε στην «Π» ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή, αφού οι υπαίτιοι του επεισοδίου δεν εντοπίστηκαν. Το γεγονός, ωστόσο, προβληματίζει και θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: