Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Σε αποχή από τα βαθμολογικά κέντρα των Πανελλαδικών καλεί η ΟΛΜΕ -Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας, νέο «ραντεβού» την Τετάρτη στο ΙΕΠ
«Casus belli» θεωρείται από την εκπαιδευτική κοινότητα η ανακοίνωση των νέων ωρολόγιων προγραμμάτων για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, με την ΟΛΜΕ να προκηρύσσει κάλεσμα για αποχή των εκπαιδευτικών από τα βαθμολογικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, ενώ στις 13.00 καλείται συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας.
Σημειώνεται ότι η ΔΑΚΕ των καθηγητών διαχώρισε τη στάση της από την πλειοψηφία του ΔΣ που ψήφισε υπέρ της αποχής των καθηγητών από τα βαθμολογικά κέντρα, σημειώνοντας πως «η ΔΑΚΕ Καθηγητών αρνείται να συμμετάσχει στο διχαστικό παιχνίδι μεταξύ των ειδικοτήτων και ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΟΛΜΕ «είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην κατασυκοφάντηση του κλάδου στην κοινή γνώμη από τους γνωστούς δημοσιογράφους και στον ευτελισμό της όλης προσπάθειας που γίνεται, για να πετύχουμε την εργασιακή εξασφάλιση των θιγόμενων συναδέλφων».
Οι εκπαιδευτικοί καταλογίζουν στην ηγεσία του υπ. Παιδείας έλλειψη διάθεσης διαλόγου αλλά και σχεδίου για την Παιδεία, ενώ στο συλλαλητήριο επικρατεί το σύνθημα «Νόμος δίχως σχέδιο δεν είναι νομοσχέδιο». Για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση στις 13.00, στα γραφεία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Τη Δευτέρα (29/6) η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, καθώς και με φορείς των Καλλιτεχνικών Σπουδών και των Κοινωνικών Επιστημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: