Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Μουσική διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου
Μουσική διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου μαθητές και γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που εστάλη στο alfavita.gr
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ρόδου ενημερώνει πως είναι συνεχείς οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων.
Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία, είπανε όμως πως την έγραψαν παιδιά...
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, δίνοντας και πάλι ένα άριστο δείγμα παιδείας και πολιτισμού, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 29/11/2018 μία κόμη μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ενάντια στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση υποβάθμιση των Μουσικών και των Καλλιτεχνικών Σχολείων.
Η μουσική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της μονόωρης αποχής που αποφασίστηκες από το 15μελές και τα 5μελή μαθητικά συμβούλια.
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον, στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε, αφού η ιστορία σας ανήκει, σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε...
Οι μαθητές, οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτού του τύπου βρίσκονται πανελλαδικά σε διαρκή αναβρασμό τον τελευταίο μήνα.
Αιτία, σύμφωνα με το κείμενο των γονέων, η αντιδεοντολογική ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να καταχωρίσει στις "λοιπές διατάξεις" ενός άσχετου σχεδίου νόμου (αδιαφορώντας μάλιστα για την υποχρέωση δημόσιας διαβούλευσης), ρυθμίσεις που τροποποιούν τον ιδρυτικό νόμο των Μουσικών Σχολείων και που οδηγούν στη συρρίκνωση και υποβάθμισή τους.
moysiko_sholeio_rodoy_301118_847.jpg
moysiko_sholeio_rodoy_301118_848.jpg
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: