Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της ΔΟΕ
                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έπειτα και από τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων, καταδικάζει την αυθαίρετη εισβολή που πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Βαρύπετρου, ομάδα γονέων συνοδευόμενη  από αστυνομικούς (ένστολους και με πολιτικά) ζητώντας τα στοιχεία του Διευθυντή καθώς και τα στοιχεία κηδεμόνα μαθητή, που σύμφωνα με τη δική τους άποψη δημιουργεί προβλήματα στο σχολείο.
Της εισόδου των αστυνομικών στο σχολείο δεν είχε προηγηθεί καμία   προειδοποίηση και δεν επέδειξαν έγγραφο που να αποδεικνύει τη νόμιμη παρουσία τους στο χώρο. Η είσοδός τους στο σχολείο ήταν αδικαιολόγητη αφού δεν τελούταν κάποιο αδίκημα ώστε  να επιβάλλεται να επιληφθούν άμεσα.
Αυτό που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων προς όφελος των μαθητών, είναι η διατήρηση του παιδαγωγικού κλίματος και της ηρεμίας που κανένας εξωσχολικός παράγοντας δεν έχει δικαίωμα να τα διαταράσσει.
Οι εκπαιδευτικοί, επιφορτισμένοι με το έργο της αντιμετώπισης των περιστατικών που αφορούν τόσο σε μαθησιακά ζητήματα όσο και σε αυτά που προκύπτουν από την συμπεριφορά των μαθητών και είναι αδιανόητο να παρεμποδίζονται και να τρομοκρατούνται στην τέλεση του έργου τους. Αυτό ισχύει, φυσικά και στην περίπτωση του σχολείου στο Βαρύπετρο Χανίων.
              Η διοίκηση της εκπαίδευσης οφείλει να παρέμβει αποτελεσματικά παίρνοντας σαφή θέση, δημιουργώντας πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας για τους εκπαιδευτικούς και τη μαθησιακή διαδικασία.
              Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη και νομική στήριξη προς τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, υπερασπιζόμενο πάνω απ’ όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: