Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Εκδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου
Η Αυτόνομη ριζοσπαστική κίνηση της Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε κινητοποιήσεις για τα 10χρόνια του Γρηγορόπουλου
Η πρόταση μας προς το Δ.Σ. της Δ΄ ΕΛΜΕΘ φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα
Εκδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου
10 χρόνια συμπληρώνονται, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος τότε μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.
Το ξέσπασμα τότε της νεολαίας ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
 Από τότε μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις  που διαδέχονται η μία την άλλη, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
 Όταν «δολοφονούνται τα όνειρα » των νέων, η δημόσια παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει,  η μετανάστευση των νέων αποκτά δραματικές διαστάσεις, ο αγώνας για τα  δικαιώματα της νέας γενιάς και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον την μόνη ελπίδα.
Σήμερα είναι χρέος μας σαν πολίτες και εκπαιδευτικοί να υψώσουμε «τοίχο ατίθασο» υπεράσπισης των παιδιών μας, της ζωής, του μέλλοντός τους! Να θυμίσουμε στους μαθητές μας τα γεγονότα του Δεκέμβρη, να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη.
 Καλούμε στις διαδηλώσεις την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στην Καμάρα στις 12 μμ.  μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές, την κοινωνία που αντιστέκεται.
ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: