Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Καταργούν τμήματα στη Φθιώτιδα - Με κινητοποιήσεις απαντούν οι μαθητές


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 3 Νοέμβριος, 2017 - 22:14 | Στην Κατηγορία: 



Με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Φθιώτιδας αλλά και άλλων περιοχών της Στερεάς Ελλάδας στις αποφάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για κατάργηση τμημάτων ειδικότητας και κατεύθυνσης σε περιπτώσεις που δεν συγκεντρώνεται ο προβλεπόμενος αριθμός μαθητών.
Στην περιοχή της Φθιώτιδας, οι εξελίξεις αφορούν το Γυμνάσιο του Μοσχοχωρίου Λαμίας, το Γυμνάσιο του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού και το Λύκειο Υπάτης, όπου καταργούνται τμήματα κατεύθυνσης στη δεύτερη και την τρίτη τάξη του Λυκείου, καθώς συγκεντρώνουν ελάχιστους μαθητές και σε αριθμό πολύ κάτω του προβλεπόμενου.
Όπως σημειώνει ο Γιώργος Δελιχάς σε δημοσίευμά του στην Εφημερίδα των Συντακτών, οι μαθητές αντιδρούν γιατί η κατάργηση των τμημάτων κατεύθυνσης αποφασίστηκε αρκετές ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάτι που, εκτός από την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και την καθημερινή μετακίνηση, προκαλεί αναστάτωση στην ομαλή προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Παράλληλα, οι τοπικές κοινωνίες των συγκεκριμένων περιοχών ανησυχούν ότι η κατάργηση τμημάτων κατεύθυνσης αποτελεί το πρώτο βήμα για το σταδιακό κλείσιμο των ίδιων των σχολείων που συγκεντρώνουν μικρό αριθμό μαθητών.
Αντίστοιχες αντιδράσεις για καταργήσεις ειδικοτήτων υπάρχουν και σε Επαγγελματικά Λύκεια τόσο στη Λαμία όσο και στο Αλιβέρι της Εύβοιας και τη Βοιωτία.
Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι μαθητές ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων και απαντούν με καταλήψεις και κινητοποιήσεις.
Τη συμπαράστασή τους στους μαθητές εκφράζουν και οι δήμοι των αντίστοιχων περιοχών, ενώ μάλιστα αντιπροσωπείες αυτοδιοικητικών φορέων, γονέων και μαθητών βρέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι ίδιοι, να πάρουν τις απαντήσεις που περίμεναν.
Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/katargoyn-tmimata-sti-fthiotida-me-kinitopoiiseis-apantoyn-oi-mathites#ixzz4xSFoDoIk
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: