Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Είμαστε στο πλευρό του Αμίρ και της οικογένειάς του λέει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 3 Νοέμβριος, 2017 - 20:35 | Στην Κατηγορία: 


Τι αναφέρεται

Ανακοίνωση σχετικά με τη φασιστική επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, στη Δάφνη, εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, η οποία στηρίζει την οικογένεια του μικρού.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του μικρού Αμίρ, μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, που σήμερα το πρωί δέχτηκε απρόκλητη επίθεση με πέτρες στο σπίτι της.
Τέτοιου είδους πρακτικές, φέρουν φανερά τα σημάδια από το δηλητήριο που στάζει η εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. στην χώρα μας. Η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία μας. Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για μικρά παιδιά, διωγμένα από την πατρίδα τους από πολέμους που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, πολέμους για τους οποίους έχει ευθύνη και η χώρα μας, τόσο μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ όσο και της λειτουργίας των αμερικανικών βάσεων που είναι εγκατεστημένες στο έδαφός της.
Καλούμε όλους τους γονείς της περιοχής Δάφνης-Υμηττού αλλά και όλης της Αττικής, να καταδικάσουν την συγκεκριμένη επίθεση και άλλες τέτοιου είδους πρακτικές, να απομονώσουν αντιδραστικές φωνές και πράξεις σε σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα, αποκαλύπτοντας την εγκληματική φύση της Χ.Α. και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ζωή.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, με δικιά του αποκλειστική ευθύνη και μακριά από κάθε ΜΚΟ, να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της λειτουργίας των τάξεων υποδοχής, οι οποίες παρά το ότι έχουν ανακοινωθεί, παραμένουν κλειστές.
Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2017


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/eimaste-sto-pleyro-toy-amir-kai-tis-oikogeneias-toy-leei-i-omospondia-goneon#ixzz4xSG1lc26
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: