Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Καταγγέλλουν τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου στον πρωθυπουργό

“Ο υπουργός Παιδείας κοντεύει να μας διαλύσει τα σχολεία”
Δημοσίευση: 13/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
"Ο  υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου διατεινόμενος, ότι εφαρμόζει τον νόμο (4415/2016), κοντεύει να μας διαλύσει τα σχολεία".
Την καταγγελία αυτή κάνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Γερμανίας, με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας παράλληλα πως  «τα ελληνικά σχολεία της περιοχής μας , γονείς και παιδιά βρισκόμαστε σε μεγάλη αναστάτωση» .
Κι εξηγεί η Ομοσπονδία Γονέων στον πρωθυπουργό:
Α. Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο τα κενά ,που λόγω της εφαρμογής αυτού του απίστευτου νόμου δημιουργήθηκαν ,αλλά  η αβεβαιότητα και απόγνωση ,που έχει προκληθεί , τη στιγμή , που ο νόμος αυτός προβλέπει την κατάργηση του ελληνικού χαρακτήρα των σχολείων αυτών και άμεσης ( από το 2018 ) μετατροπής τους σε δίγλωσσες! Μονάδες. Έτσι απλά δηλαδή , χωρίς ενημέρωση , χωρίς διευκρινήσεις χωρίς να ρωτηθεί κανένας.
Β. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να μας απαντήσει , να διευκρινίσει έστω κάποια πράγματα.Ο νόμος 4415 άρθρο 26 αναφέρει κατηγορηματικά ,ότι οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν ,θα γίνουν κατόπιν διμερών συμφωνιών με τα επι μέρους Υπουργεία παιδείας των κρατιδίων της Γερμανίας.
Γ. Η ερώτησή μας είναι απλή. Υπάρχουν συμφωνίες με το Υπουργείο παιδείας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας ( Ντίσελντορφ) , όπως προβλέπει ο ελληνικός νόμος;
Δ.Ρωτάμε συγκεκριμένα για το κρατίδιο μας. Εδώ ,που υπάρχουν και οι περισσότερες (συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Αννοβέρου, Ντίσελντορφ, Μπίλεφελντ, Ντόρτμουντ, Βούπερταλ και Κολωνίας), περιοχές όπου υφίσταται και λειτουργεί η συντριπτική πλειοψηφία των αμιγώς ελληνικών Δημοτικών Σχολείων-Γυμνασίων-Λυκείων παγκοσμίως,   
Ε. Αν ναι ποιες είναι αυτές οι συμφωνίες και τι προβλέπουν;
Ζ. Αν όχι , για ποιο λόγο δημιουργεί ο Υπουργός όλη αυτή την αναστάτωση, στην Ελληνική Ομογένεια; Αυτή είναι η μοναδική ερώτηση ,που απευθύνουμε σήμερα εν μέσω κινητοποιήσεων και καταλήψεων.  Διότι για συμπλήρωση κενών κλπ ,μας έπεισε , ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει λύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: