Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης της Παιδείας στον τομέα της θέρμανσης, επισημαίνει ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου.
Η περιγραφή που δίνει είναι η ακόλουθη:
"Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμ. Κοραής» διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης που κλείνει τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων στα σχολεία και νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους. Αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να οδηγούν τις σχολικές μονάδες στην αγκαλιά των χορηγών.
Οι πενιχρές επιχορηγήσεις στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία του νησιού έχουν οδηγήσει στο να υπάρχουν άδεια ντεπόζιτα και στην καλύτερη περίπτωση να λειτουργούν τη θέρμανση για ελάχιστη ώρα κάθε μέρα. Τα 30.000 ευρώ που δόθηκαν πρόσφατα  είναι ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες ανάγκες των σχολείων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει επίσης τον εμπαιγμό που επιχειρείται απέναντι στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το   Δήμο Χίου, ο οποίος με πρόσχημα την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου , που όπως ισχυρίζεται δεν εγκρίνει κονδύλια για πετρέλαιο, αθέτησε την υπόσχεσή του για επιχορήγηση των σχολείων με 45000 ευρώ από τα 100 που έλεγε ο κ. Νύκτας. Έτσι εμπαίζονται όλοι οι φορείς της Εκπαίδευσης και από την κυβέρνηση και από το Δήμο.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς του νησιού σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων να αναπτύξουν κοινούς αγώνες διεκδίκησης άμεσης χρηματοδότησης των σχολείων & νηπιαγωγείων για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα τους με πετρέλαιο, τόσο προς την κυβέρνηση , όσο και προς το Δήμο που παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου".
Σύλλογος Δασκάλων &ν Νηπιαγωγών: ΠΡΟΣΟΧΗ... στη δωρεάν διανομή πετρελαίου στα σχολεία ή νηπιαγωγεία
"ΠΡΟΣΟΧΗ... στη δωρεάν διανομή πετρελαίου στα σχολεία ή νηπιαγωγεία", σημειώνει στον τίτλο του ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ 120, ο Συλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Την περασμένη Παρασκευή, 7/2 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου των ΟΤΑ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και πρόεδρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αμπαζής αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση με τη συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ.
Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:
" Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) ΑΚΜΗ ΑΕ, που σύμφωνα με δημοσίευμα στη σελίδα chios press στις 6/2/2014 "έχει αποταθεί στη δικαιοσύνη και ζήτησε την προστασία της...", "αφού καμία εκ των δράσεων της που αφορούσε τη Χίο δεν έχει υλοποιηθεί με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων συνδικαλιστών...", τώρα ανακοινώνει ότι μοιράζει δωρεάν πετρέλαιο από το αποθεματικό της στα σχολεία. Ύστερα από την απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής ζωής, κάποιοι σήμερα έρχονται να χρυσώσουν το χάπι κάνοντας χορηγίες και "κοινωνική πολιτική".
Το πρόβλημα παραμένει.
        Δεκάδες σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού μας βρίσκονται χωρίς πετρέλαιο και δεν πρέπει να δεχτούν την εισβολή επιχειρηματιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων στη λειτουργεία τους. Ο Σύλλογος ΔΝ Χίου "Ο Αδ. Κοραής" έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και επαναλαμβάνει τη θέση του: Διεκδικούμε μαζί με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων το αναφέρετο δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν θέρμανση στα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία τους χωρίς εξαρτήση από ιδιωτικές εταιρίες, την αγορά, που γεννά την καπιταλιστική κρίση και εξαθλίωση. Η Παιδεία του λαού πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι των κάθε λογής ιδιωτικών συμφερόντων (πχ Σόρος). Αυτό σημαίνει ότι διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση.
        Όπως περήφανα, αγωνιστικά και με αλληλεγγύη καλέσαμε και καλούμε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της πείνας και της φτώχειας στο σχολείο, και καταφέραμε πολλά, το ίδιο να κάνουμε και με το κρύο. Να μην υποκύψει κανείς στο όνομα των δυσκολιών στο να δεχτεί τέτοιου είδους "φιλανθρωπίες". Μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μέσα από την πίεση του συλλογικού αγώνα, μέσα από το Σωματείο, που μόλις χθες ανέδειξε και πάλι το τραγικό ζήτημα της έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία.
        Ο Σύλλογος θα ήθελε να τονίσει επίσης ένα ζήτημα προς προβληματισμό. Η δωρεάν διανομή πετρελαίου στα σχολεία απ'την ΑΚΜΗ ΑΕ δημιουργεί ερωτηματικά, αν έγινε με σχετικό αίτημα στην ενιαία σχολική επιτροπή του δήμου Χίου και αν κατά συνέπεια υπάρχει σχετική απόφαση. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του".
Πηγή: www.chiosnews.com via left.gr

k

Δεν υπάρχουν σχόλια: