Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κινητοποίηση και πορεία στο Δημαρχείο Αθήνας έκαναν χτες το μεσημέρι οι μαθητές του6ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων και του4ου ΕΠΑΛ Αθήνας(Πατήσια). 
Αντιπροσωπεία των μαθητών επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους με πιο άμεσα την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και θέρμανση στα σχολεία.
Οι μαθητές των δύο σχολείων, με αποφάσεις των 5μελών και 15μελών τους, καλούν σε συντονισμό κάθε ΕΠΑΛ, προκειμένου να δυναμώσουν την πάλη τους.
Σε κινητοποίηση την Τρίτη 17 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην οδό Πατησίων καλούν οι μαθητές των 41ου, 42ου, 39ου, 15ου, 67ου, 20ού και 19ου Λυκείων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων 6ου Διαμερίσματος. Καλούν επίσης σε σύσκεψη συντονισμού την ίδια μέρα. Οι μαθητές διεκδικούν: Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, καμία ποινική δίωξη για τους μαθητές που αγωνίζονται, καλύτερες σχολικές εγκαταστάσεις, θέρμανση για κάθε σχολείο, δωρεάν σίτιση για όλα τα παιδιά από το δήμο, πάσο για τις μετακινήσεις των μαθητών, επαναπρόσληψη βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, φύλακες κλπ.).
Επίσης, συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη, αρχικά προς τα γραφεία του υφυπουργού Παιδείας Κ. Γκιουλέκα και στη συνέχεια προς τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μαθητές και εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στα σχολεία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: