Από την Τετάρτη  και κάθε απόγευμα ένα διαφορετικό κουδούνι θα ακούγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (απέναντι από τη στροφή Καρατάσου επί της Λαγκαδά) και στο 5ο - 12ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης (Αρκαδίου 35 φανάρι Μαυρομιχάλη).
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Παύλου Μελά ξεκινά τη λειτουργία του για τη νέα σχολική χρονιά. Μια προσπάθεια από κοινού μεταξύ 20 έμπειρων εθελοντών καθηγητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εθελοντών φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Δήμου. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 80 περίπου μαθητές ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες τους Δήμου θα δέχονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους και τις επόμενες μέρες. Το κοινωνικό φροντιστήριο προσφέρει προγράμματα Θετικής, Τεχνολογικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης, καλύπτοντας τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Τα προγράμματά του είναι πανομοιότυπα με τα αντίστοιχα των φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης και ο βασικότερος στόχος είναι η επιτυχία των μαθητών μας στις σχολικές και στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η επιλογή παιδιών γίνεται βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων που όρισαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και σχετίζονται με την οικογενειακή κατάσταση των μαθητών και τα προβλήματα που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν –άνεργοι γονείς, δυσλειτουργικό περιβάλλον κ.λπ.-, ενώ ειδική μέριμνα λαμβάνεται για όσους έχουν προβλήματα υγείας ή αναπηρίες.
«Είμαστε υπερήφανοι τόσο για τους εθελοντές εκπαιδευτικούς μας όσο και τους φοιτητές μας οι οποίοι αμισθί προσφέρουν διδακτική στήριξη σε μαθητές των οποίων οι οικογένειές τους πλήττονται από την οικονομική κρίση. Στόχος μας είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο να γίνει θεσμός και να συνεχίσει το έργο του και τα επόμενα χρόνια προσφέροντας υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, χωρίς να πλήττουμε ή να αντικαθιστούμε τα ιδιωτικά φροντιστήρια» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.