Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012


Ο λόγος που μας ώθησε στην σύνταξη του παρόντος κειμένου  δεν είναι άλλος από το ίδιο πρόβλημα το οποίο ταλανίζει δεκάδες σχολεία στο Νομό Ηρακλείου, αλλά και σε όλη την Ελλάδα γενικότερα, ανάμεσα τους και το σχολείο μας, το Γενικό Λύκειο Ασημίου. Πρόκειται για τα ‘’κενά’’ που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία από τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

             Καταρχάς, όσον αφορά το σχολείο μας, το πρόβλημα υπήρξε από την πρώτη κιόλας μέρα, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ξεκινήσαμε με έλλειμμα σε 15 ώρες Φυσικών και 36 ώρες Φιλολογικών μαθημάτων!!! Δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο μας αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο θέμα αλλά φέτος το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς είμαστε στο τέλος του Οκτώβρη και ακόμη περιμένουμε… νιώθουμε εντελώς ξεκρέμαστοι!
              Στη Γ’ λυκείου, μόλις χθες 22 Οκτωβρίου (!!!) άρχισαν τα μαθήματα Χημείας και Βιολογίας στη θετική κατεύθυνση. Όσο για τη Θεωρητική κατεύθυνση της Γ΄ Λυκείου ακόμα περιμένει κάποιο φιλόλογο για να διδαχτεί Ιστορία και Λογοτεχνία!!! Παρόμοια κατάσταση στη Β’ Λυκείου  και φυσικά παραλείπουμε να αναφέρουμε τα μαθήματα Γενικής Παιδείας γιατί τα πράγματα είναι πραγματικά απελπιστικά !!! Και, σύμφωνα με την άνωθεν εντολή να καλυφθούν οι ώρες από τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς, η μοναδική φιλόλογος του σχολείου μας να τρέχει να διδάξει σχεδόν όλα τα αντικείμενα!!!
              Στο τέλος της χρονιάς θα κληθούμε να συναγωνιστούμε μαθητές σχολείων που διδάσκονται κανονικά, ταυτόχρονα δε έχουν και τη δυνατότητα συμπληρωματικής βοήθειας από το φροντιστήριο. Πώς, λοιπόν, εμείς, τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», τα παιδιά των απομακρυσμένων επαρχιακών σχολείων, θα κληθούμε να διαγωνιστούμε σε μαθήματα των οποίων την ύλη δεν έχουμε καλύψει επαρκώς;;;

Δεν καταλαβαίνουμε, τι περιμένουν οι υπεύθυνοι; Σε 2 μήνες περίπου έχουμε Χριστούγεννα !!! Μήπως σκέφτονται να μας το κάνουν δώρο για την Πρωτοχρονιά; Εμείς, όμως τους χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ !!!
            Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο σύγχρονο (!;) ελληνικό σύστημα, με θύματα ΕΜΑΣ, το φημισμένο «Αύριο της πατρίδας μας» όπως θα μας αποκαλέσουν μεθαύριο στην παρέλαση, ενώ στην ουσία είμαστε «η μελλοντική  άνεργη γενιά των 300 Ευρώ»!, που βιώνουμε καθημερινά με τις  οικογένειές μας την ανευθυνότητα των υπεύθυνων (!;) με τις  αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, μαζικές απολύσεις και κατάργηση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η Υγεία και η Παιδεία.
            Εμείς, λοιπόν, σας εγγυούμαστε ότι δε θα μείνουμε άπραγοι και δε θα ξεπουλήσουμε τα ιδανικά και τις αξίες μας, όπως κάνετε εσείς με τη χώρα μας.
            Επιτέλους, σταματήστε να αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς και προσπαθήστε να μας σεβαστείτε και να μας ακούσετε!
            Δεν παρακαλούμε  κανέναν με αυτό το μήνυμα αλλά απαιτούμε τα αυτονόητα!!!

Ασήμι, 23-10-2012

                                                                                   Σας ευχαριστούμε,
                                                                                 Το 15μελές συμβούλιο
                                                                                    Γ.Ε.Λ. ΑΣΗΜΙΟΥ 

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηρακλείου
23.10.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: