Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ
Πάτρα: Παραμένει άλυτο το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών σε περιοχές της πόλης
Αποκλεισμένα από την πρόσβαση στο σχολείο παιδιά στα Δεμένικα
Πάνω από ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία και ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών. Στην περιοχή των Δεμενίκων πολλά παιδιά δεν μπορούν να πάνε κάθε ημέρα στο σχολείο, αφού δεν υπάρχει τρόπος να μετακινηθούν. Χαρακτηριστικό είναι τις προηγούμενες ημέρες τουλάχιστον 40 μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο τους, ενώ το ίδιο πρόβλημα παρέμεινε και σήμερα.
Πολλά παιδιά της Γ΄Λυκείου δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο τους, χάνοντας διδακτικές ώρες που τους στερούν το δικαίωμα στην πρόσβαση της ίδιας γνώσης με εκατοντάδες άλλα παιδιά. Και αυτά τα παιδιά θα κληθούν στο τέλος της χρονιάς να κριθούν στην ίδια βάση με κάποια άλλα παιδιά που έχουν ξεκινήσει τη σχολική χρονιά με άλλη –σωστή- βάση.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο PatrasTimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος, εντόπισε το πρόβλημα και επέρριψε τις ευθύνες στο ΚΤΕΛ, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιήσει τις έγγραφες δεσμεύσεις του για την μεταφορά των μαθητών.
Και ενώ η Περιφέρεια έχει ζητήσει από το ΚΤΕΛ να απαντήσει στο πότε θα λυθεί το πρόβλημα και θα οργανωθεί σωστά πλέον η μεταφορά όλων των παιδιών στα σχολεία τους, η διοίκηση του ΚΤΕΛ δεν έχει ακόμα απαντήσει.
Το τραγελαφικό του όλου αλαλούμ που επικρατεί στην μεταφορά των μαθητών, είναι ότι, σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, επίκειται νέο σχέδιο νόμου που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αλλάζοντας αυτό που ψηφίστηκε μόλις πέντε ημέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά και ενώ δεν έχουν ακόμα υπογραφεί οι συμβάσεις που υποχρέωνε τα εμπλεκόμενα μέρη να υπογράψουν, το προηγούμενο σχέδιο νόμου.
Εξάλλου, εξαιτίας του συνεχιζόμενου προβλήματος η  Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας διοργανώνει στα γραφεία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών (απέναντι από A.B. Βασιλόπουλος) αύριο  Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου στις 13.00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: "Καλούνται να συμμετάσχουν όσοι συνάδελφοι-ισσες μπορούν και εκπρόσωποι γονέων, καθώς ακόμα και σήμερα εκατοντάδες μαθητές δεν μεταφέρονται από και προς τα σχολεία τους. Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η συμμετοχή γονέων των μαθητών του  20ου Γυμνασίου, του Μουσικού Γυμνασίου, του 17ου  Γυμνασίου, του 4ου Λυκείου, του 5ου Λυκείου, του Γυμνασίου Σαραβαλίου, του Λυκείου Δεμενίκων, του 18ου Γυμνασίου και του Ειδικού σχολείου, αφού τουλάχιστον σε αυτά τα σχολεία διαπιστώνεται έντονο το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών".
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: