Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012



 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/10/2012
Σε κατάληψη βρισκόταν το ΕΠΑΛ Γλαύκης στον νομό Ξάνθης, όπως και το 4ο Λύκειο Ξάνθης και το 2ο ΕΠΑΛ της πόλης. Η αιτία; Τα ΚΤΕΛ δεν μεταφέρουν τα παιδιά γιατί δεν έχουν πληρωθεί. Αποτέλεσμα; Όσον αφορά τη Γλαύκη, τα παιδιά της 3ης λυκείου αναγκάζονται να έρχονται στο σχολείο με μηχανάκια, τα οποία ακινητοποιεί η αστυνομία, ή στριμώχνονται 80 παιδιά σε λεωφορεία που χωρούν 20, πληρώνοντας βέβαια αλμυρό εισιτήριο, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και τα 10 ευρώ την ημέρα, η τιμή εξαρτάται από το πόσο μακριά από το σχολείο είναι το κάθε χωριό. Από την άλλη, το λεωφορείο της γραμμής περνά από τη Γλαύκη στις 3.30 το μεσημέρι, πράγμα που σημαίνει πως τα παιδιά πρέπει να περιμένουν περίπου μιάμιση ώρα μετά το τέλος των μαθημάτων.
Καταλήψεις σε λύκεια για λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών
Στο Λύκειο της Γλαύκης η κατάληψη έληξε το βράδυ, όταν μπήκε η αστυνομία, τόσο καλά και δημοκρατικά, ενώ συνελήφθη και μαθητής του ΕΠΑΛ Ξάνθης, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Όπως μας είπε η πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, Μαρία Λουκοπούλου, σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται και έτσι κι αλλιώς έχει προκηρύξει στάση εργασίας για την επόμενη Δευτέρα. Αλλά προφανώς για την κυβέρνηση και για τα κόμματα που τη στηρίζουν πάνω απ' όλα είναι το Μνημόνιο και οι υποκλίσεις στη Μέρκελ ώστε να "σωθεί" ακόμη μια φορά η χώρα.
Όμως ας εξηγήσει κάποιος κυβερνητικός σε αυτά τα παιδιά γιατί πρέπει να περιμένουν τόση ώρα μέσα στο κρύο ή γιατί πρέπει να πληρώνουν ενώ δεν έχουν χρήματα και ενώ δικαιούνται δωρεάν μεταφορά. Ή τελικώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα θέματα της Παιδείας είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας; Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες η τρόικα εσωτερικού.
Σταμάτης Σακελλίωνη 
Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: