Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012



ΘΕΜΑ:      «Στεγαστικό πρόβλημα 4ου Λυκείου»
             
Αξιότιμοι Δημοτικοί Άρχοντες
Αυτή η επιστολή αποτελεί ένα ακόμη διάβημα κατάδειξης μιας συνεχιζόμενης δωδεκαετούς αδιαφορίας από πλευράς των αρμοδίων αρχών (Νομαρχίας  μέχρι το 2011 και Δημαρχίας στη συνέχεια) σχετικά με την απόκτηση κτιρίου του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, η οποία πλέον εξελίσσεται σε κατάφορο εμπαιγμό.
Μετά τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα στο 7ο Γυμνάσιο ως χώρου ανέγερσης του 4ου ΓΕΛ η μόνη έγγραφη ενημέρωση που είχαμε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου είναι ότι για το σχολείο έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ ένα τεχνικό δελτίο για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Σημαία». Δηλαδή ενέργεια με μηδενική πρακτική αξία, αφού η ύπαρξη μελέτης για ένταξη της ανέγερσης κτιρίου δεν υφίσταται.
Σε συνεχόμενες προφορικές οχλήσεις προς τον κ. Δήμαρχο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου λαμβάναμε τη διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθούν οι μελέτες του κτιρίου από τους Μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας, κάτι που αργούσε να γίνει βέβαια, μας άφηνε όμως κάποιες ελπίδες για την απόκτηση δικού μας κτιρίου.
Αυτές οι ελπίδες εξανεμίστηκαν στις 06/10/2012 ημέρα Σάββατο που είχαμε συγκαλέσει το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για ενημέρωση, με την εμφάνιση του αρμοδίου αντιδημάρχου κου Μούρκα, ο οποίος μας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία μελέτη αφού το ΕΣΠΑ τελειώνει το 2013 και ότι δεν έχει πλέον έννοια να συνταχθεί τεχνική μελέτη.
Επίσης μας είπε ότι δεν μπορεί να αποσπάσει χρηματικό ποσό από άλλα ώριμα τεχνικά έργα του Δήμου για την προμήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή για τη σύνταξη στατικών μελετών. Αν συγκρίνουμε τη δαπάνη των έργων του ποδηλατοδρόμου σε σχέση με το κόστος προμήθειας του προγράμματος υπολογισμού στατικών, νομίζουμε ότι το ποσό είναι αστείο.
Σε ερωτήσεις γονέων και συναδέλφων σχετικά με την ύπαρξη μελλοντικών δραστηριοτήτων τεχνικής φύσεως στην πόλη της Ξάνθης (ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, του Λημνίου, κ.λπ.) ο κος Μούρκας μας επιβεβαίωσε ότι όντως έτσι είναι. Στη συνέχεια σε ερωτήσεις πώς για τα έργα αυτά βρέθηκαν κονδύλια και δεν βρίσκονται για το Σχολείο μας, ο κος Μούρκας μας δήλωσε ότι το κτίσιμο ενός σχολείου αφορά στο 5% των Ξανθιωτών, ενώ τα άλλα έργα στο 95% των πολιτών και ως εκ τούτου οι προτεραιότητες είναι προφανείς (!!!)
Αν αυτό δεν είναι πολιτικός αμοραλισμός από πλευράς του κου Μούρκα (και φυσικά και του κ. Δημάρχου τον οποίο εκπροσωπούσε τη στιγμή εκείνη) τότε τι είναι;
Θεωρώντας ότι η εκπαίδευση πρέπει να προέχει όλων και να μην μπαίνει σε ψηφοθηρικά ισοζύγια, σας ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά ότι μάθημα στα προκάτ κλουβιά της αυλής δεν μπορεί να γίνει πλέον, δεδομένου ότι και αυτά αρχίζουν να αποσυντίθενται με την πάροδο του χρόνου.
Δεν θέλουμε να μακρηγορήσουμε και να αναπτύξουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει το 4ο ΓΕΛ να αποκτήσει δικό του κτίριο, γιατί τους θεωρούμε αυτονόητους.
Θα σας παρακαλούσαμε να δείξετε ως Δημοτικό Συμβούλιο τη δέουσα ευαισθησία και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το 4ο Λύκειο να αποκτήσει επιτέλους δικό του κτίριο. Σας υπενθυμίζουμε ότι το 7ο Γυμνάσιο μελετήθηκε και ανεγέρθηκε σε λιγότερο από δύο έτη.
Σας επισυνάπτουμε και το Δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στην τελευταία συνεδρίασή του το περασμένο σχολικό έτος και το χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθυντής κος Κάππος στην έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (θέματα τα οποία έχουν αναρτηθεί και στο δικτυακό τόπο του σχολείου μας).

        Με εκτίμηση
       Ο Διευθυντής                       Ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης
    Κάππος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: