Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012




ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΣΧ. ΕΤΟΣ 2012-13
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
  Τον τελευταίο καιρό οι καθηγητές του Γυμνασίου Κερατέας είμαστε οι κατάπληκτοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης. Όσοι μαθητές μας κατοικούν σε μακρινούς οικισμούς αδυνατούν να προσέλθουν στο μοναδικό Γυμνάσιο της περιοχής τους με τον τρόπο που αυτό γινόταν εδώ και χρόνια: δωρεάν και οργανωμένα.
            Ογδόντα από τους 340   μαθητές μας (σχεδόν το ¼ του συνόλου) κινδυνεύουν να χάσουν τα μαθήματά τους, επειδή το ΚΤΕΛ διέκοψε τα δρομολόγια από και προς το σχολείο διεκδικώντας οφειλόμενες αμοιβές.
Ογδόντα οικογένειες αντιμετωπίζουν  την «επιλογή» να επωμιστούν οι ίδιοι το καθήκον της μεταφοράς των παιδιών τους με ό,τι αυτό σημαίνει για τον εργάσιμο χρόνο τους και τον ήδη επιβεβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Το χειρότερο είναι ότι τα παραπάνω είναι μια μικρογραφία του προβλήματος που αφορά εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Αττική.
            Οι συντονισμένες προσπάθειες των γονέων, τα διαβήματα του δήμου Κερατέας, οι διαμαρτυρίες των παιδιών και η δική μας αγανάκτηση προσκρούουν μέχρι στιγμής στη σκανδαλώδη αδράνεια των αρμοδίων φορέων.
Τι νόημα έχει η δωρεάν παιδεία, αν παρέχεται μόνο σε όσους έχουν την τύχη να κατοικούν κοντά στο σχολείο τους;
Πώς είναι δυνατόν η μόρφωση σε μια δημοκρατική κοινωνία να εξαρτάται από την διεύθυνση κατοικίας;
Είναι λογικό οι μικροί μαθητές μας να ακούν κάθε μέρα για χρήματα που κυκλοφορούν σε χέρια παρανομούντων και οι ίδιοι να βαδίζουν χιλιόμετρα  για να φτάσουν στο σχολείο τους εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, που πλήττει την οικογένειά τους;
Μπορεί να θεωρηθεί επαρκής απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα η μονίμως προβαλλόμενη δικαιολογία « λεφτά δεν υπάρχουν»;
            Εμείς, ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κερατέας δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας και των  γονέων τους και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές τους για την επίλυση του προβλήματος. Ο αποκλεισμός των παιδιών από το δικαίωμα της μόρφωσης είναι κοινωνική αδικία που πλήττει όλους μας. Πέρυσι κάναμε μάθημα χωρίς βιβλία, φέτος το σχολείο μας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης συναδέλφων. Μήπως κάποιος αρμόδιος μπορεί να μας πει πώς είναι δυνατό να είμαστε δάσκαλοι χωρίς τους μαθητές μας;

                                                       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: