Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΓΡΙΠΗΣ

 


11/11/2009

 

«Κλειστόν» λόγω γρίπης σε δεκάδες σχολεία 

Μέτρα για να μην υπάρξουν προβλήματα με τα μαθήματα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας 
 

Της Ελένης Πετροπούλου


Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν λόγω γρίπης. Μόνο χθες και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, «λουκέτο» είχε μπει σε 70 σχολεία, τμήματα ή τάξεις, ενώ δεκάδες είναι και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που έχει «χτυπήσει» η νέα γρίπη. 
Την ίδια στιγμή, δύο στα τρία παιδιά που επισκέπτονται το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έχουν προσβληθεί από γρίπη. Αν και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πρόκειται για ήπια περιστατικά, η συχνότητα με την οποία εκδηλώνονται καταδεικνύουν ότι πλέον βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στα σχολεία που κλείνουν, «είναι ένας μικρός αριθμός και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός. Τα συμπτώματα είναι εξαιρετικά ήπια». Διευκρίνισε, μάλιστα, πως «τα τμήματα έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, ώστε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της πανδημίας».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα, που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

«Υπάρχει σοβαρή επεξεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το οποίο συμφωνήσαμε στην αναπλήρωση της διδακτέας ύλης, τι θα γίνει δηλαδή σε περίπτωση, που η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων είναι μέχρι 15 ημέρες, αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση, που θα έχουμε μεγαλύτερο χρόνο διάρκειας κλειστών τμημάτων ή σχολείων», είπε. 

Σύμφωνα με την υπουργό, σε περίπτωση που υπάρξει αναστολή λειτουργίας τμημάτων άνω των 15 ημερών, δεν πρόκειται να γίνει περικοπή διδακτέας ύλης αλλά τροποποίηση (μειώσεις σε κάποιες ασκήσεις ή σε κάποια θέματα που συνοδεύουν τα μαθήματα). Στη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Διάθεση ποσού 435.000 ευρώ στα σχολεία για την προμήθεια υλικού.

Προβολή ειδικού τηλεοπτικού προγράμματος εκπαιδευτικού περιεχομένου. Αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, είναι συνολικής διάρκειας 3 ωρών καθημερινά (30' για τις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και 30' για τις τρεις τελευταίες τάξεις, 1 ώρα για το Γυμνάσιο και 1 ώρα για το Λύκειο) και καλύπτει χρόνο μετάδοσης 4 εβδομάδων.

Πιλοτικός εμβολιασμός 
Χθες, ξεκίνησε ο πιλοτικός εμβολιασμός κατά της Νέας Γρίπης, σε 28 νοσοκομεία όλης της Ελλάδας. 

Ανάμεσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα που συμμετείχαν ήταν το Αττικό Νοσοκομείο, το Γενικό Κρατικό Αθηνών, το «Σωτηρία», το Κοργιαλένειο (Ερυθρός Σταυρός) και άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Είκοσι γιατροί και νοσηλευτές εμβολιάστηκαν με το πανδημικό εμβόλιο στο Κοργιαλένειο και άλλοι τόσοι στο Αττικό. 

Στο Κρατικό Αθηνών, ο πιλοτικός εμβολιασμός αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς καθυστέρησε η παραλαβή του πρώτου αποθέματος σε εμβόλια.Εν τω μεταξύ, κλειστοί θα είναι μέχρι και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, δύο παιδικοί σταθμοί (6Δ 5ο και 4Δ 3ο) του Δήμου Αθηναίων. 

«Λουκέτο» από σήμερα και για 7 ημέρες βάζουν επίσης δεκάδες τμήματα από 20 ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Μεταξύ αυτών η Σχολή Μωραΐτη, το δημοτικό σχολείο της Λεοντείου, η Σχολή Χιλλ, καθώς και σχολεία σε Πετρούπολη, Ηράκλειο, Ιλιον, Ν. Φιλαδέλφεια, Αιγάλεω, στη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, στην Πέλλα, την Εδεσσα κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι, όπως ανακοίνωσε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, ένας ακόμη παίκτης, ο Αμερικανός Τζος Τσίλντρες προσεβλήθη από τη νέα γρίπη.



 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: