Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

μαθητες στο περιθωριο

Συνεδρίαζαν τις ώρες που οι δύο μαθητές-μέλη του ΣΠΔΕ είχαν μάθημα 
Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2009 

Ρεπορτάζ;esos.gr

press@esos.gr 


Το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέδωσε σήμερα στην υπ. Παιδείας την πρόταση , η οποία θα αποτελέσει, με μικροααλλαγές, και νόμος του κράτους για το νέο σύστημα πρόσβασης των νέων στα ΑΕΙ .

Η πρόταση προέκυψε μετά από διάλογο που έκανε το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο προβλέπεται η συμμετοχή δύο μαθητών που επιλέγονται με κλήρωση μεταξύ των μαθητών που ήταν μέλη στην τελευταία Βουλή των Εφήβων. 

Δυστυχώς μόνο στη πρώτη συνεδρίαση ,από τις 16 συνολικά, συμμετείχαν οι δύο μαθητές , οι οποίοι μίλησαν για λίγο. Στις υπόλοιπες 15 συνεδριάσεις ήταν απόντες.

Κι αυτό διότι το Συμβούλιο συνεδρίαζε τις ώρες-πρωινές- που οι μαθητές είχαν μάθημα.

www.essos.gr

Για μια ακομα φορα οι μαθητες/τριες αποκλειονται απο τον δημοκρατικο διαλογο .Και δεν ειναι μονο αυτο ,ενω εχουν δικαιωμα απο το νομο να συνεδριαζουν καθε μηνα κατα τμημα ,τον χρονο τρεις φορες σαν σχολειο ,να συμμετεχουν στη Σχολικη Επιτροπη,στο Σχολικο Συμβουλιο και στις συνεδριασεις του συλλογου καθηγητων ,εμμεσα η αμεσα τους αφαιρειται αυτη η δυνατοτητα. Οσο οι μαθητες/τριες αντιμετωπιζονται σαν ανευθυνα ατομα απο τους εκαστοτε ανευθυνα υπευθυνους ,το σχολειο θα λειτουργει σαν φυλακη γι αυτους/ες.Μια φυλακη που θα αντιμετωπιζεται εχθρικα απο τους εγκλειστους τουγιατι ,δε φταιει το ποταμι που πλημμυριζει αλλα η κοιτη του που ειναι στενη.

διογενης

Δεν υπάρχουν σχόλια: