Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ζήτησε απ τους μαθητές να καταγγείλουν τους εκπαιδευτικούς που πιέζουν για πρωινή προσευχή 
Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2009 

Ρεπορτάζ:esos.gr
press@esos.gr 
Na της καταγγείλουν τον δάσκαλο ή τον καθηγητή που πιέζει μαθητές να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή ή να εκκλησιαστούν προέτρεψε τους μαθητές η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια συζήτησης μαζί τους στο πλαίσιο της 4ης συνάντησης της Ομάδας 
Εφήβων Συμβούλων (σ.σ. είναι μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου) με θέμα: «Σχολικοί Κανονισμοί και Δημοκρατική Διοίκηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», που διοργάνωσε ο Συνήγορος του παιδιού.. 

«Επ΄ ουδενί δεν συμβαίνει, κι αν συμβαίνει αυτό θέλω να μου το αναφέρετε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας σε σχόλιο μαθητή και σημείωσε: «Δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης, είτε είναι παιδί δηλ. που προέρχεται από άλλη χώρα και άλλη θρησκεία, είτε είναι και Έλληνας». 

Ο υπ. Παιδείας υπογράμμισε πως «η χώρα έχει ανεξιθρησκεία» .

« Επομένως, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου, επ’ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής του να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας».

WWW.ESOS.GR



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: