Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

 

Σε κατάληψη προχώρησε το ΓΕΛ Ασημίου της Κρήτης, με αίτημα την μη ιδιωτικοποίηση του Γ.Ν. Βενιζελείου

Σε κατάληψη προχώρησε από σήμερα Τετάρτη 25/10 το Γενικό Λύκειο Ασημίου, στην Κρήτη, μετά από απόφαση του 15μελού και του Συλλόγου Γονέων, με αίτημά τους να μην επιτραπεί η ιδιωτικοποίηση του Γ.Ν. Βενιζελείου.

«Θεωρούμε όφελος μας να σταθούμε εμπόδιο σε αυτή την μετατροπή και να δώσουμε το παρόν στον αγώνα διαμαρτυρίας που έχει στηθεί σε πολλές ακόμα γύρω περιοχές προκειμένου να χτιστεί ένα τόσο ισχυρό <<τείχος>>, ικανό να αποτρέψει τα κατάλληλα πρόσωπα από το να στραφούν σε μια τόσο καθοριστική αλλαγή για τον τόπο μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά

Αγαπητοί καθηγητές/-τριες, μαθητές /-τριες,

έπειτα από συμβούλιο του 15μελούς του σχολείου μας και φανερή ψηφοφορία, αποφασίστηκε το ΓΕΛ ΑΣΗΜΙΟΥ να παραμείνει κλειστό από αύριο 25/10/23, απόφαση μάλιστα που βρήκε σύμφωνα και τα 15 μέλη του συλλόγου μας. Βασικό αίτημα που μας παρακίνησε σε αυτή την δράση είναι μια ανακοίνωση όχι πρωτάκουστη για τα μέρη μας, η πιθανή ιδιωτικοποίηση του Γ.Ν. Βενιζελείου. Θεωρούμε όφελος μας να σταθούμε εμπόδιο σε αυτή την μετατροπή και να δώσουμε το παρόν στον αγώνα διαμαρτυρίας που έχει στηθεί σε πολλές ακόμα γύρω περιοχές προκειμένου να χτιστεί ένα τόσο ισχυρό <<τείχος>>, ικανό να αποτρέψει τα κατάλληλα πρόσωπα από το να στραφούν σε μια τόσο καθοριστική αλλαγή για τον τόπο μας. Λαμβάνοντας υπόψιν μας τις αναρίθμητες αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει η διακοπή κρατικής χρηματοδότησης στο Γ.Ν. Βενιζέλειο, είναι χρέος μας να μην επιτρέψουμε τον παραγκωνισμό καμίας κοινωνικής ομάδας από την δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη. Έτσι, καταβάλλουμε την δική μας προσπάθεια ελπίζοντας η πορεία μας να καταστεί σωτήρια για το Βενιζέλειο.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: