Αν το υπουργείο Παιδείας ήταν μαθητής στη Λέσβο (και όχι μόνο)… θα έμενε στην ίδια τάξη από απουσίες!
Βραχνάς στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και στα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού έχουν γίνει τα κενά βασικών ειδικοτήτων του σχολικού ωραρίου.
Όπως αναφέρει η Ανθή Παζιάνου (stonisi.gr), Διευθυντές των σχολικών μονάδων, μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες ψάχνουν με το κιάλι φιλολόγους, φυσικούς, χημικούς και βιολόγους.
Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα υπό κατάληψη τέλεσαν οι σχολικές τάξεις του Μανταμάδου, όπου εκεί οι μαθητές καθημερινά έχουν κενά και διαφορετικό σχολικό πρόγραμμα.
Από τα παράδοξα που έχουμε ξαναθέσει, είναι ο νόμος Κεραμέως που θεωρητικά και τυπικά υποχρεώνει τους μαθητές που το σχολείο τους είναι υπό κατάληψη να μπαίνουν στον υπολογιστή τους για μάθημα webex! Το υπουργείο Παιδείας δηλαδή ζητά από τους μαθητές που κάνουν κατάληψη γιατί δεν έχουν καθηγητές να κάνουν τηλεκπαίδευση, λες και δια μαγείας θα βρεθεί… ηλεκτρονικός καθηγητής για τα κενά που έχουν έξι εβδομάδες τώρα!
Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου αναμένονται τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά στα Γυμνάσια, καθώς στα Λύκεια και στα ΕΠΑΛ Λέσβου έχουν καλυφθεί έως σήμερα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκατσαν πάντως γονείς τις προάλλες και μελέτησαν τα κενά των εκπαιδευτικών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ανήλθαν σε 138 ώρες! Αν σημειωθεί ότι οι μαθητές δεν μπορούν να λείψουν πάνω από 120 ώρες ανά σχολική χρονιά. Με άλλα λόγια, με τόσες απουσίες το υπουργείο Παιδείας μένει μετεξεταστέο…
Σε ό,τι αφορά τα κενά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου διαπιστώνονται 8 κενά δασκάλων, 4 κενά νηπιαγωγών, λιγότερα ειδικοτήτων ενώ παραμένει πρόβλημα η έλλειψη στην παράλληλη στήριξη, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και στους σχολικούς νοσηλευτές. Μαζί με τα νέα αιτήματα τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 60. «Είναι απαράδεκτο το υπουργείο Παιδείας να μιλά για αξιολόγηση σχολικής μονάδας, την ίδια στιγμή που μετά από ενάμιση μήνα που άνοιξαν τα σχολεία παραμένουν τόσα πολλά κενά και τα προβλήματα στην υποδομή των σχολικών μονάδων» σχολίασε ο Κωνσταντίνος Καρατόλιος, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου