Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

 

Ορίστηκαν 11.730 Επιτροπές σε όλα τα σχολεία για να παραλάβουν τα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Δείτε τα ονόματα ανά σχολική μονάδα
Δημοσίευση: 31/10/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη σύσταση-συγκρότηση  11.730 Επιτροπών (σ.σ. αντιστοιχούν ανά σχολείο) για την παραλαβή των έργων   που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», προβλέπει απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τους πίνακες με όλα τα ονόματα ανά σχολική μονάδα

Αρμοδιότητα τωνΕπιτροπών Παραλαβής σε επίπεδο Σχολικής μονάδας (Ε.Π.Σ.Μ.)   είναι η οριστική ποιοτική και ποσοτική παραλαβή των υπό προμήθεια ειδών σε κάθε Σχολική Μονάδα, υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή πιστοποιεί:

1. Την ποσοτική παραλαβή, καταμετρώντας τα προς παράδοση είδη και ελέγχοντας την ορθότητα των στοιχείων του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής και των σχετικών δελτίων αποστολής.

2. Την ποιοτική παραλαβή, ελέγχοντας πως ο εξοπλισμός έχει στο σύνολό του αποσφραγισθεί και εγκατασταθεί σε χώρους εκπαίδευσης καθώς και ότι λειτουργεί κανονικά.

Αναλυτικές οδηγίες για την ως άνω παραλαβή θα αποσταλούν στις Ε.Π.Σ.Μ. από τους Δικαιούχους των εν λόγω πράξεων, την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ καθώς και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, πριν την έναρξη των εργασιών παράδοσης από τις Ανάδοχες εταιρείες.

Οι Επιτροπές ορίζονται ως μη αμειβόμενες.

Οι ως άνω Επιτροπές θα λειτουργούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών Οργάνων (ν.2690/99, Κεφ. Β ́ «Συλλογικά Όργανα της Διοίκησης»).
 
Η διάρκεια των Επιτροπών ορίζεται έως 31-12-2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια: