Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

 

Απόφαση (ΦΕΚ): Αλλαγές στις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια

Τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη αντί το τελευταίο δεκαήμερο
Δημοσίευση: 30/03/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη  αντί το τελευταίο δεκαήμερο του ίδιου μήνα, με νέα τροποποιητική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, λόγω των εθνικών εκλογών.

Ετσι αναμένεται να εκδοθεί νέα τροποποιητική εγκύκλιος ως προς  τις ημερομηνίες  λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Ειδικότερα, η τροποποιητική απόφαση ορίζει  τα εξής:

Την τροποποίηση της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/ 21-5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’ 2005), ως προς το πρώτο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α’, σχετικά με το χρονικό διάστημα λήξης των μαθημάτων, και η παράγραφος διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
Έτος, Διακοπές και Αργίες
Αρθρο 1
Σχολικό και Διδακτικό Έτος
1...
2...
3...

4  Τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου.»

Τι ίσχυε

Η αρχική απόφαση ,η οποία τροποποιείται, όριζε τα εξής:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'

Έτος, Διακοπές και Αργίες
Αρθρο 1
Σχολικό και Διδακτικό Έτος
1...
2...
3...

4) Τα μαθήματα λήγουν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30η Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: