Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Θα συσταθεί κλάδος ΠΕ Κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία

Το υπ. Παιδείας ζήτησε από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ να προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις που μπορούν να συσταθούν ανά Καλλιτεχνικό Σχολείο για τον εν λόγω κλάδο και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη
Δημοσίευση: 19/02/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη σύσταση κλάδου ΠΕ Κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, προανήγγειλε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, παρουσιάζοντας παράλληλα την θετική εισήγηση του ΙΕΠ.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας ειδικά για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, με το υπ’ αριθμ. 24/24-9-2019 Απόσπασμα Πρακτικού η Επιτροπή Ένταξης Πτυχιούχων σε Κλάδους Εκπαιδευτικών του Ι.Ε.Π. έχει εισηγηθεί θετικά για τη σύσταση νέου εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Κινηματογράφου, ειδικά για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, με σκοπό τη διδασκαλία των προτεινόμενων στο σχετικό απόσπασμα μαθημάτων.

Το εν λόγω πρακτικό περιήλθε στη Δ/νση Διορισμών-Προσλήψεων Εκπ/κού Προσωπικού Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ., ενώ ήδη είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες έκδοσης της Προκήρυξης 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. ΑΣΕΠ/24-12-2019), για τους υποψηφίους κλάδων της Δ/θμιας Γενικής Εκπ/σης.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η εισήγηση του Ι.Ε.Π. για τον κλάδο ΠΕ Κινηματογράφου, ώστε να υπαχθεί ο εν λόγω κλάδος στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού υπό το πρίσμα του ν.4589/2019 (Α ́13) και να περιληφθεί σε επόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, το Υ.ΠΑΙ.Θ. με το υπ’ αριθμ. 136974/Ε1/27-10-2021 έγγραφο ζήτησε από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ να προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις που μπορούν να συσταθούν ανά Καλλιτεχνικό Σχολείο για τον εν λόγω κλάδο και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: