Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

 


Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταδικάζει τη μαθητοδικεία και την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών καταδικάζει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, αναφερόμενη στη δίωξη των μαθητών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο σχολείο της περιοχής την περίοδο 2019-2020.

«Είναι ξεκάθαρο ότι στο πρόσωπο των μαθητών δικάζεται ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο. Κάνουμε γνωστό πως η θέση της ΕΛΜΕ-Ι είναι πως τα προβλήματα κάθε σχολείου πρέπει να λύνονται στο πλαίσιο του σχολείου με όρους παιδαγωγικούς και όχι σωφρονιστικούς» επισημαίνει η ΕΛΜΕ.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων:

Υποστήριξη των διωκόμενων μαθητών

Συναδέλφοι, συναδέλφισσες, την Πέμπτη 25 Φεβρουάριου οδηγούνται σε δίκη μαθητές της περιοχής μας οι οποίοι συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις στο σχολείο τους την περίοδο 2019 - 2020.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών. Είναι ξεκάθαρο ότι στο πρόσωπο των μαθητών δικάζεται ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο. Κάνουμε γνωστό πως η θέση της ΕΛΜΕ-Ι είναι πως τα προβλήματα κάθε σχολείου πρέπει να λύνονται στο πλαίσιο του σχολείου με όρους παιδαγωγικούς και όχι σωφρονιστικούς.

Η ποινικοποίηση σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση.

Η ΕΛΜΕ – Ι ζητά τον άμεσο τερματισμό της δίωξης των μαθητών.

Καταδικάζει την μαθητοδικεία και την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.

Για την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας

Στέφανος  Μιχάλης               Κώστας Γκανιάτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: