Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 


«Αυθαίρετη και παράτυπη» αλλαγή των ορίων εγγραφής νηπίων στο 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης

Σε «αυθαίρετη και παράτυπη» αλλαγή των ορίων εγγραφής νηπίων στο 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης προχώρησε η Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει χρόνια κτηριακά προβλήματα με αποτέλεσμα η αλλαγή – επέκταση των ορίων εγγραφής νηπίων που επιχειρεί να επιβάλει η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να επιφέρει περαιτέρω προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης αυξάνοντας τον αριθμό των εγγεγραμμένων νηπίων».

Μάλιστα, αναφέρουν ότι η Διεύθυνση προχώρησε σε αυτή την κίνηση χωρίς την έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων του νηπιαγωγείου και χωρίς σχετική απόφαση από τη Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως ο νόμος ορίζει.

Τα εγγεγραμμένα νήπια δεν θα μπορούν να «στεγαστούν στις υπάρχουσες αίθουσες του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου και μοιραία θα μετακινηθούν σε όμορα Νηπιαγωγεία δημιουργώντας άπειρα προβλήματα σε οικογένειες και Νηπιαγωγεία της περιοχής» επισημαίνουν.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:

«Σχετικά με την αυθαίρετη και παράτυπη αλλαγή των ορίων εγγραφής των νηπίων του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης».

Κατόπιν αναφοράς των συναδέλφων του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης ερωτάται η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για ποιους λόγους προέβη στην καθόλα αυθαίρετη και παράτυπη αλλαγή των ορίων εγγραφής νηπίων του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης χωρίς την έγκριση του συλλόγου των διδασκόντων του ομώνυμου Νηπιαγωγείου και χωρίς να ανακοινωθεί αυτό προηγούμενα στην Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης;

Το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει χρόνια κτηριακά προβλήματα με αποτέλεσμα η αλλαγή – επέκταση των ορίων εγγραφής νηπίων που επιχειρεί να επιβάλει η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να επιφέρει περαιτέρω προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης αυξάνοντας τον αριθμό των εγγεγραμμένων νηπίων, τα οποία δεν μπορούν να στεγαστούν στις υπάρχουσες αίθουσες του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου και μοιραία θα μετακινηθούν σε όμορα Νηπιαγωγεία δημιουργώντας άπειρα προβλήματα σε οικογένειες και Νηπιαγωγεία της περιοχής.

Καλούμε τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή η οποία εξ όσων γνωρίζουμε δεν συζητήθηκε ποτέ ως τώρα ούτε αποφασίστηκε από τη Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως ο νόμος ορίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: