Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 


INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στην κινητοποίηση στις 26 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα καλεί η Ένωση Γονέων Μαθητών Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Σε κινητοποίηση καλούν οι γονείς της Ένωσης Γονέων Μαθητών Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους, ζητούν καλύτερα και ουσιαστικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία, να αντιμετωπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν οι μαθητές λόγω της πανδημίας, να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας αλλά και εκπαιδευτικοί, ενώ τονίζουν την άμεση ανάγκη σχεδιασμού σχολικής στέγης για την προσχολική αγωγή στην πόλη. 

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα, στις 12:00.

Αναφέρεται ακόμη πως παρά την προσπάθεια τους, μαζί με τον Σύλλογο Δασκάλων Νίκαιας, να συναντήσουν την υπουργό Παιδείας, αντ' αυτού συναντήθηκαν με υπηρεσιακό Διευθυντή του ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας πως οι απαντήσεις που έλαβαν δεν τους καλύπτουν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων Μαθητών Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη. Ρέντη

«Για τη σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας και τη συνέχεια της δράσης μας για την ικανοποίηση των απολύτως λογικών αιτημάτων μας»

Σήμερα, στις 18 Φλεβάρη του 2022, εκατοντάδες που ζούμε τα καθημερινά προβλήματα της εκπαίδευσης, του δημόσιου σχολείου, συναντηθήκαμε στον δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουμε τα απολύτως λογικά αιτήματά μας, με βάση τα οποία καλέσαμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, από κοινού η Ένωση Γονέων Μαθητών Νίκαιας Α.Ι.Ρέντη και ο Σύλλογος Δασκάλων Νίκαιας. 

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας μας αγκαλιάστηκε από δεκάδες φορείς της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Από το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας που με ομόφωνη απόφασή του στήριξε τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας. Από την ΕΛΜΕ Πειραιά, από τον Σύλλογο Δασκάλων Νίκος Πλουμπίδης, από την Ένωση Γονέων Κερατσινίου, από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και άλλους πολλούς.

Σήμερα, και ενώ ήταν γνωστό στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η σημερινή μας διαμαρτυρία και το αίτημά μας για συνάντηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ήταν απούσα. Αντ’ αυτού συναντηθήκαμε με υπηρεσιακό Διευθυντή του ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνάντηση πήραν μέρος: ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νίκαιας Πέτρος Σατολιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νίκαιας Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ Παναγιώτης Κατηφές και ο πρόεδρος του 15μελούς του 2ου Λυκείου Νίκαιας. 

Παρουσιάσαμε τα προβλήματα και τα αιτήματά μας, τις αγωνίες μας για την καθημερινότητά στα σχολεία που μόνο ως καθυστηχαστική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ανάμεσα, στα άλλα, τονίσαμε την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα μορφωτικά κενά που πολλαπλασιάζονται μέσα στην πανδημία, για την ανάγκη να δοθούν άμεσα κονδύλια για το ζήτημα των δυσθεώρητων λογαριασμών των σχολείων σε ΔΕΚΟ, για την ανάγκη πρόσληψης εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία, για την ανάγκη σχεδιασμού σχολικής στέγης ειδικά για την προσχολική αγωγή στην πόλη μας. 

Οι απαντήσεις που λάβαμε δεν μας καλύπτουν. Ήταν οι γνωστές απαντήσεις του στυλ «έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούμε φέτος», κ.α. που μοιάζουν πιο πολύ με διαφήμιση του κυβερνητικού έργου παρά απάντηση σε υπαρκτά προβλήματα. 

Ζητήσαμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε μέρα και ώρα που αυτή επιθυμεί, για να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να δοθούν απαντήσεις.

Δεν περιμένουμε άλλο!

Συναντιόμαστε στον δρόμο του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τη φτώχεια, με τους γονείς που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, με τους νέους που ζητούν λύσεις στα προβλήματά τους. 
Το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 δίνουμε κι εμείς το παρόν στο Σύνταγμα, μαζί με τις Ενώσεις Γονέων της Αττικής, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: