Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Εκδρομές: Προτάσεις από εκπαιδευτικό

Δημοσίευση: 20/02/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ως εκπαιδευτικός που συνοδεύω τριήμερες υπάρχουν αρκετές δυσκολίες  φέτος και  χρειάζονται σίγουρα περισσότερες διευκρινήσεις. Δεν ξέρω αν θα έρθουν, αλλά ήδη το μυαλό μου κατεβάζει ιδέες για το πως θα πορευτούμε φέτος αν βρούμε συνοδούς μιας και έχουμε φέτος καλή 3η γυμνασίου με εμβολιασμένους μαθητές κοντά στο 70% και καθηγητές κοντά στο 100%. Αυτές είναι κάποιες ιδέες για τους συναδέλφους για το πως να οργανωθεί καλύτερα η όλη ιστορία.

1) Για εκδρομή που περιμένω 55-60 άτομα μόνο με 2 λεωφορεία. Το κόστος θα ανέβει αλλά οι συνθήκες υγιεινής καλύτερες.

2) Στο λεωφορείο θα κάτσουν όπως κάθονται στα θρανία. Αν δεν έρθει ο διπλανός του θα κάτσει μόνος του αν υπάρχει χώρος ή με κάποιον άλλον που είναι επίσης μόνος του αν δεν υπάρχει χώρος. Η πεντάδα της γαλαρίας θα μείνει άδεια και θα κάτσει εκεί κάποιο πιθανό κρούσμα.

3) Ο χωρισμός των 3ων τμημάτων στα 2 λεωφορεία να γίνει με βάση τα 2 τμήματα που θα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής και να σπάσει το τμήμα με την μικρότερη ποσοστιαία συμμετοχή.

4) Όλοι rapid test, από δομή, ή διαγνωστικά την προηγούμενη μέρα. Χωρίς αρνητικό τεστ δεν μπαίνει κανείς στο λεωφορείο και πρόβλεψη για επιστροφή χρημάτων στα παιδιά στην προκύρηξη σε περίπτωση θετικού κρουσματος. Έλεγχος ο κάθε μαθητής να έχει και ένα self μαζί του.

5) Όλοι να κάνουν self το πρωί της 2ης ημέρας της εκδρομής, έλεγχος να γίνει από τους συνοδούς, με επίδειξη του self και δεν χρειάζεται να γραφτούν τα παιδιά σε καμία πλατφόρμα. Χειρόγραφα να δηλωθεί στο ειδικό έντυπο με κηδεμόνα κάποιον συνοδό καθηγητή.

6) Βραδυνοί έξοδοι. Σε κλειστό χώρο μόνοι μας, σε ανοιχτό το πολύ με ένα ακόμα σχολείο. Ρήτρα στο πρακτορείο αν δεν γίνει έτσι όπως το έγραψα παραπάνω.

7) Το μεγάλο αγκάθι είναι το θετικό κρούσμα. Είναι αδύνατον όλο το σχολείο να πάει για 3ο έλεγχο σε δομή. Αν τα θετικά είναι μέχρι 2 άτομα, επειδή κενά δωμάτια το ξενοδοχείο δεν θα έχει αναγκαστικά οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί θα κοιμηθούν μαζί για να απομονώσουμε τα κρούσματα και κάποιος θα παραμείνει πίσω στο ξενοδοχείο για επίβλεψη . Αυτό θα γίνει γνωστό από πιο πριν και άρα πρέπει να υπάρχουν 2 τουλάχιστον δυάδες  συνοδών του ίδιου φύλου για να γίνει η εκδρομή. Αν εμφανιστούν από 3 κρούσματα και πάνω το σχολείο επιστρέφει πίσω κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς πριν την έναρξη της εκδρομής.

8) Μην αυξήσετε τις ημέρες της εκδρομής σε 4.

9) Καλό θα ήταν στα δωμάτια να βρίσκονται παιδιά του ίδιου τμήματος αλλά επειδή η κατανομή από τα ξενοδοχεία γίνεται την τελευταία στιγμή θα πρέπει να ήμαστε λίγο ελαστικοί εδώ.

Αυτές είναι οι ιδέες μου συνάδελφοι που οργανώνεται εκδρομές. Πάλι εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, για χάρη των μαθητών μας, γιαυτό καλό είναι στην υπεύθυνη δήλωση των γονιών να γραφτούν τα παραπάνω για να έχετε και μια μικρή εξασφάλιση αν δεν έρθουν νέες διευκρινήσεις. Αν υπάρχουν καλύτερες σκέψεις με χαρά να τις ακούσω. Ο Θεός μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: