Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

 

Αυξάνεται η λίστα με τα κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν μαθητές στο δημοτικό σχολείο στο Μούλκι Κορινθίας, με αποτέλεσμα η σχολική τάξη να κλειδώσει για ακόμα ένα τμήμα, λόγω διασποράς του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τμήμα ΣΤ2 του δημοτικού σχολείου Μουλκίου που ανήκει στον δήμο Συκυωνίων και θα παραμείνει κλειστό μέχρι της 3 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως παραμένουν κλειστά 2 τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα το Β2, όπου νόσησαν 11 στα 20 παιδιά και στο Γ2 όπου μολύνθηκαν οι 12 από τους 22 μαθητές. 

Το 30% των κρουσμάτων είναι παιδιά

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε πως «λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ανακοινώσαμε ότι είχαμε την πρώτη εβδομάδα 3500 τεστ τα οποία ήταν το 24% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων».

«Ωστόσο αυτή η ηλικιακή ομάδα η 4-18 έχει το 25 με 30% των κρουσμάτων καθημερινά. Είχε μία αύξηση 14% θα δούμε και το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζουμε ότι θέλουμε κάποιες ημέρες – εβδομάδες για να δούμε την επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων. Το πρωτόκολλο μας είναι αρκετά αυστηρό με πάρα πολύ testing», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: