Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

 


Δημόσια Οποιοσδήποτε εντός ή εκτός Facebook
❌Κανένα παιδί σε κοντέινερ❗️
☑ Αξιοπρεπής στέγαση της προσχολικής αγωγής τώρα❗️
☑ Ανοιχτοί πράσινοι χώροι για μας και τα παιδιά μας❗️
Παρά τις επίμονες αντιδράσεις των συλλόγων γονέων, συλλόγων εκπαιδευτικών, επιτροπές κατοίκων και γονέων τα τελευταία χρόνια, που κλιμακώθηκαν τους τελευταίους μήνες απέναντι στο «οργανωμένο» σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη για τη στέγαση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, που αποδεικνύει ότι τα παιδιά μας και η εκπαίδευσή τους αντιμετωπίζονται ως κόστος, επιλέγει τη χειρότερη δυνατή λύση στεγάζοντάς τα σε κονσερβοκούτια.
Προσωρινές, ενεργοβόρες και απολύτως ακατάλληλες εγκαταστάσεις, με καθαρή επιφάνεια αίθουσας 34τ.μ., που αντιστοιχεί στο απαράδεκτο 1,4 τ.μ./παιδί (!), ούτε καν το μισό των διεθνών προδιαγραφών, με ελάχιστες θερμομονώσεις, που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική υγεία και ανάπτυξη των παιδιών.
Σχεδόν όλα τα νηπιαγωγεία κονσερβοκούτια της Αθήνας είναι έτοιμα. Πως;;;;;; Τοποθετώντας τα σε ανοιχτούς χώρους πρασίνου και κόβοντας δέντρα πχ. Πάρκο Μηναϊδη - Φωτιάδη (Ιακωβάτων) και Κρίσσης & Φαέθοντος (Κυψέλη), είτε σε οικόπεδα της ΚΤΥΠ χαρακτηρισμένα για ανέγερση σχολείων όπου θα μπορούσαν να χτιστούν κανονικά σχολεία πχ Ζερβουδάκη & Δαγκλή, Οικόπεδο Λάμψα για την Ανεγερση του ΕΕΕΕΚ και το οικόπεδο στο Πολύγωνο για την ανέγερση του 24ου Λυκείου Αθηνών, είτε τέλος σε προαύλια σχολείων στερώντας από άλλα παιδιά τα προαύλια τους και προαυλίζοντας μεγαλύτερα παιδιά με 4χρονα και 5χρονα πχ 8ο Γελ- Λύκειο, 33ο Δημοτικό Σχολείων Αθηνών, 28ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 63ο Γυμνάσιο Αθηνών και πολλά ακόμα.
Και αφού είναι έτοιμα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τη χρονιά 2021-2022 ας απαιτήσουμε τα παρακάτω!!!
👉 Ζητάμε να γίνουμε μέρος της διαδικασίας ανεύρεσης λύσεων, να εισακουστούν οι προτάσεις μας και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες μας μέσω διαδικασιών συμμετοχικού σχεδιασμού μαζί με τη Δημοτική Αρχή για την ανέγερση μόνιμων σύγχρονων εγκαταστάσεων με όλες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν με σύγχρονους όρους τις αναγκαίες υποδομές για την εκπαιδευτική διαδικασία των νηπίων όπως χώρος δραστηριοτήτων, χώρος ξεκούρασης, τραπεζαρία κλπ (κι όχι ελαφρού τύπου κοντέινερ) προς όφελος των νηπίων, των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών τους αναγκών.
👉 >15 μελή τμήματα (βάση τετραγωνικών 34,11τμ / κοντέινερ)
👉 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών
👉 πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας
👉 πρόσληψη τραπεζοκόμων
👉 πρόσληψη απαραίτητου υγειονομικού – ιατρικού προσωπικού για κάθε εκπαιδευτική δομή
👉 Ζητάμε επίσης μέχρι την επόμενη χρονιά την αποδέσμευση και επαναφορά των χώρων που έχουν τοποθετηθεί καταχρηστικά - (πάρκο Μηναϊδη - Φωτιάδη, Φαέθοντος & Κρίσσης, προαύλια σχολείων)
και την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να βρουν τη θέση τους σε κανονικά σχολεία όλα τα παιδιά της δίχρονης προσχολικής αγωγής που τώρα προορίζονται να μπουν σε κοντέινερ ή σε αίθουσες δημοτικών ή που υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε άλλα νηπιαγωγεία.
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 👉
Επιτροπή γονέων & Κατοίκων Πλατείας Θυμαρακίων - Σεπολίων - Αγίου Νικολάου (https://www.facebook.com/groups/531716237879058) //
Επιτροπή Πολιτών Γειτονιών Πατησίων // Συνέλευση Μιχαήλ Νομικού //
Επιτροπή Κατοίκων Πάρκου Φαέθωντος & Κρίσσης
Δείτε λιγότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: