Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

 

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Υπουργική απόφαση καθορίζει τον χρόνο και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων – δηλώσεων των αποφοίτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Από τις 8 Μαρτίου του 2021 έως τις 19 Μαρτίου του 2021 θα μπορούν οι απόφοιτοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έτους 2021 να υποβάλουν τις αιτήσεις – δηλώσεις τους για τη συμμετοχή τους στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου.

Η συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίστηκε με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και καθορίζει τον χρόνο και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων – δηλώσεων των αποφοίτων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η υποβολή των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων θα γίνει στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του αποφοίτου Λύκειο.

Προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα εκδοθεί σχετική αναλυτική εγκύκλιος.

Πανελλήνιες 2021: Η υπουργική απόφαση για τις αιτήσεις - δηλώσεις

Αποφασίζουμε τον καθορισμό του χρόνου και της διαδικασίας υποβολής των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου, έτους 2021, ως ακολούθως:

1. Ως προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 ορίζεται το χρονικό διάστημα από 8/3/2021 ως 19/3/2021. Στο ανωτέρω διάστημα δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους.

2. Η υποβολή των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 θα γίνει στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του αποφοίτου Λύκειο. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής θα εκδοθεί σχετική αναλυτική εγκύκλιος.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ για τις προθεσμίες αιτήσεων - δηλώσεων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021.

Πανελλήνιες 2021:Πώς ορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ορίστηκε για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 ο ανώτατος και κατώτατος συντελεστής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η οποία θα ισχύει πρώτη φορά για φέτος.

Συγκεκριμένα, τα πανεπιστήμια θα μπορούν να διαλέξουν έναν συντελεστή που κυμαίνεται μεταξύ 0,80 και 1,20 για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Πώς υπολογίζεται η ΕΒΕ - Παράδειγμα εφαρμογής του συντελεστή

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) υπολογίζεται ο μέσος όρος των επιδόσεων των εξετασθέντων, βάσει των βαθμολογιών του συνόλου των υποψηφίων σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Ως εκ τούτου, διαμορφώνεται ένας βαθμός στη βαθμολογική κλίμακα του 20, επί του οποίου κάθε τμήμα επιλέγει μια μέγιστη και μια υψηλότερη τιμή.

Για παράδειγμα, έστω ότι η ΕΒΕ για ένα πεδίο διαμορφώνεται στο 12 βάσει των βαθμολογιών των υποψηφίων. Αν το τμήμα επιλέξει να ορίσει τον συντελεστή στο 0,90, τότε η βάση για το τμήμα διαμορφώνεται σε 10,8. Αντιθέτως, στο ίδιο παράδειγμα με συντελεστή 1,20, η βάση διαμορφώνεται στο 14,4.

ΕΒΕ και για τα Ειδικά Μαθήματα

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει, επίσης, πως ο συντελεστής για τα Ειδικά Μαθήματα θα διαμορφωθεί μεταξύ 0,70 και 1,10. Σημειώνεται πως η ΕΒΕ για τα Ειδικά Μαθήματα ισχύει ξεχωριστά και παράλληλα με την ΕΒΕ για τα τέσσερα βασικά μαθήματα κάθε επιστημονικού πεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: