Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Εκπληκτικό! Γνωρίστε τους Έλληνες μαθητές που "ταξιδεύουν στο χρόνο" με την βοήθεια της Ρομποτικής


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Απρίλιος, 2018 - 21:02 | Στην Κατηγορία: 
Εκπληκτικά εκθέματα παρουσιάζονται το 2ο Spoudase Festival από Πανεπιστήμια και Σχολεία απ'όλη την Ελλάδα - Είσοδος Ελεύθερη αλλά η εγγραφή εδώ και εδώ απαραίτητη
Πως θα σου φαινόταν μέ την βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών να έκανες διαδραστικό περίπατο στη Τεχνόπολη;
Ή με την βοήθεια της Ρομποτικής και ένος δράκου να πραγματοποιήσεις ταξίδι από την αρχαία Κίνα στη Σύγχρονη Ελλάδα.
Οι  μαθητές  των Ράλλειων Δημοτικών Σχολείων και του ομίλου Ρομποτικής Ράλλειων Πειραματικών Σχολείων ΠΤΔΕ Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχουν στο 2ο Spoudase Festival στη Τεχνόπολη 19 και 20 Μαϊου παρουσιάζοντας στην ένθετη κατηγορία "Κι όμως Κινείται" τα εκπληκτικά εκθέματα και δραστηριότητές τους.
To Spoudase Festival επενδύει στην ανάδειξη όλων των δράσεων, κινήσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τις νέες τεχνολογίας στην εκπαίδευση, τους ανθρώπους και φορείς που πειραματίζονται και καινοτομούν, τοποθετώντας τις σπουδές στο  κατώφλι του μέλλοντος! 
Το δικό σου σχολείο ή ομάδα σου συμμετέχει στο 2ο Spoudase Festival ;
Ο στόχος του τομέα Πληροφορικής των Ραλλείων Π.Δ.Σ. είναι να εμπλέκονται τα παιδιά σε βιωματικές δράσεις, ευχάριστες και ωφέλιμες, με τη χρήση εργαλείων της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Φέτος, οι μαθητές κλήθηκαν να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, να βρουν ενδιαφέροντα στοιχεία της τέχνης των αρχαίων λαών και να τα μετασχηματίσουν, με τα εργαλεία της τεχνολογίας να τα φέρουν στο σήμερα. Από την αρχαία Ολυμπία, την Ακρόπολη των Αθηνών, την αρχαία Κίνα στην Ευρώπη του 19ου  και την Ελλάδα του ’30, τα παιδιά τολμούν διαδραστικές αναπαραστάσεις και αναπαραγωγές και γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Ιστορίας και της Τέχνης. 
Στο πλαίσιο εφαρμογής και διάχυσης καλών πρακτικών-καινοτόμων σχεδίων μαθήματος στο συγκρότημα των Ραλλείων Π.Δ.Σ., εφαρμόζονται στα εργαστήρια Πληροφορικής και στον Όμιλο Ρομποτικής το μοντέλο STEAM. Οι μαθητές δημιουργούν με τον μικροελεγκτή Arduino και άλλα πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής. Πέρα από την προσέγγιση επιστημών όπως των Μαθηματικών και της Φυσικής, δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα με την προσέγγιση (STEM), να γνωρίσουν διεπιστημονικά και να δημιουργήσουν βρίσκοντας ταυτόχρονα αναφορές στην Τέχνη (STEAM).
Τα Project του τομέα Πληροφορικής στοχεύουν στην ενίσχυση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών όπως η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η επίλυση προβλημάτων, η διαχείριση έργου, η αλγοριθμική σκέψη αλλά και η ομαδική συνεργατική δράση .
Δείτε παρακάτω τι θα παρουσιάσει ο Όμιλος Ρομποτικής Ράλλειων Πειραματικών Δημοτικών σχολείων Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστήμιο Αθηνών στο 2ο Spoudase Festival :
1) Διαδραστικός Περίπατος στην Ακρόπολη
Διαδραστική Μακέτα με αντικείμενο παραγόμενο με τρισδιάστατη σχεδίαση (3d blender) σε 3d εκτυπωτή  
α. Ομάδας εργασίας: τμήμα Ε-ΣΤ Όμιλος Ρομποτικής
β. Συνεργασία: Εργαστήριο Εικαστικών Ραλλείων Π.Δ.Σ.
2) Στην Αρχαία Ολυμπία
Περιήγηση για όλους: Ρομποτικό Όχημα περιήγησης στο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας για άτομα με προβλήματα κινητικότητας - Υλικό: Lego WeDo  εφαρμογή σε μακέτα
α. Ομάδας εργασίας: Όμιλος Ρομποτικής
3) Στην ανασκαφή, ψάχνοντας και βρίσκοντας
Κατασκευή ανελκυστήρα ευρημάτων - Υλικό: Lego WeDo 
α. Ομάδα εργασίας:Όμιλος Ρομποτικής
4) Από την αρχαία Κίνα στη σύγχρονη Ελλάδα
Ένας Δράκος, Ρομποτικός. 
α. Ομάδα εργασίας ΣΤ2 και Όμιλος Ρομποτικής
5) Rodin Τhe Cathedral
Διαδραστικό Γλυπτό με πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και το έργο του.
α. Ομάδα Εργασίας:- Όμιλος Ρομποτικής
6) Αναπαράγοντας μια Μουσειοσκευή
Μια διαδραστική Μουσειοσκευή: το κασελάκι του Θεόφιλου, από το ΜΕΛΤ
α.  Όμιλος Ρομποτικής
Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά η εγγραφή εδώ και εδώ απαραίτητη


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ekpliktiko-gnoriste-toys-ellines-mathites-poy-taxideyoyn-sto-hrono-me-tin#ixzz5DTUpZs00
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: