Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Η δημιουργική τάξη του αύριο: Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο

21 και 22 Απριλίου 2018 Ελληνογερμανική Αγωγή, Δημητρίου Παναγέα, Παλλήνη
Δημοσίευση: 17/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
“Μοναδικές στιχομυθίες, ευφάνταστοι διάλογοι και χορογραφίες που κρύβουν μοναδικές στιγμές της επιστημονικής εξέλιξης και ιστορίας μέσα σε θεατρικές παραστάσεις που υπόσχονται να παντρέψουν την Επιστήμη και την Τέχνη με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο!”
Το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου ελάτε να παρακολουθήσετε πώς, μέσω της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», οι μαθητές επικοινωνούν την επιστήμη με τον πιο καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο: 35 ζωντανές  και βιντεοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις, αποτέλεσμα της εξαιρετικής προσπάθειας μίας ολόκληρης σχολικής χρονιάς μαθητικών κοινοτήτων από ολόκληρη τη χώρα. Οι μαθητές επιλέγουν μοναδικές στιγμές της επιστημονικής εξέλιξης και ιστορίας (μεγάλες ανακαλύψεις, γεγονότα που σημάδεψαν την επιστημονική γνώση, διαλόγους και αντιπαραθέσεις μεγάλων ερευνητών και επιστημόνων) και τις παρουσιάζουν στο κοινό προσθέτοντας τις δικές τους δημιουργικές πινελιές (εικόνα και ήχο) με τρόπο απλό και κατανοητό σε όλους.
Στη δράση που υλοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουν δημοτικά σχολεία (για πρώτη φορά), γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν υπόσχονται να ταξιδέψουν το κοινό με τον πιο διασκεδαστικό και θεατρικό τρόπο στον κόσμο της Επιστήμης! Η ολοένα και αυξανόμενη επιτυχία της δράσης έχει λάβει και Ευρωπαϊκή διάσταση καθώς έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Μάλτα, στη Φιλανδία και στη Γερμανία, ενώ έχει αναγνωριστεί και ως βέλτιστη πρακτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αρμονική συνύπαρξη της τέχνης με την επιστήμη.
Η δράση διοργανώνεται από την εταιρία επικοινωνίας και διάδοσης της επιστήμης, Science View, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. 194810/ΓΔ4, 13-11-2017).
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ: http://www.lstt.eu/
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων: http://scienceview.gr/wordpress/wp-content/uploads/LSTT/LSTT_18_PROGRAMM...
Η πρόσκληση για την εκδήλωση: http://www.lstt.eu/uploads/2/3/5/5/23551418/programma_lstt_2017_thess.pdf
                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: