Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Online τα έργα των μαθητών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας φυλακών Λάρισας!


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτώβριος, 2017 - 21:37 | Στην Κατηγορία: 


Οι μαθητές, σε συνεργασία με τους επιβλέποντες καθηγητές, προγραμμάτισαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα!

Ένα καινοτόμο έργο για τα ελληνικά δεδομένα υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών των μαθητών του σχολείου 2ης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των φυλακών Λάρισας.
Μετά τον μεγάλο θετικό αντίκτυπο, που είχε πανελλαδικώς η πρώτη εφημερίδα των κρατουμένων μαθητών στα πλαίσια εργασίας (project), η οποία περιελάμβανε και τις συνεντεύξεις μέσω βιντεοκλήσης (skype) με τον γ.γ Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχη Φυτράκη και του γγ Δια βίου Μάθησης κ. Παυσανία Παπαγεωργίου, ο ίδιος επιβλέπων καθηγητής πληροφορικής κ. Παπαϊωάννου Γεώργιος σε συνεργασία με τον καθηγητή χημείας κ. Χαδουλίτση Ιωάννη, παρουσίασαν μαζί με τους μαθητές τους, το πρώτο δικτυακό ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια νέας εργασίας (project) για το σχολικό έτος 2016-2017.   
Οι μαθητές σε συνεργασία με τους επιβλέποντες καθηγητές προγραμμάτισαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα, βασισμένο στη δημοφιλή πλατφόρμα OpenCart, το οποίο και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Όλα τα προϊόντα του καταστήματος είναι έργα των ίδιων των έγκλειστων μαθητών, τα οποία δημιουργήθηκαν με λιτά υλικά λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στα καταστήματα κράτησης, αλλά αξιοποιήθηκαν με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο και πραγματικά εκπλήσσουν τον  επισκέπτη. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά, που εκτίθενται έργα με αυτόν τον τρόπο, ειδικά μέσα από το χώρο των φυλακών.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι η εμπειρία και οι δεξιότητες που απέκτησαν οι μαθητές στη χρήση νέων μεθόδων πωλήσεων και μάρκετινγκ για την μετέπειτα πορεία τους, μετά την αποφυλάκιση.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο στη διεύθυνση project.paradoxinteractive.gr, για να θαυμάσετε τα έργα, χωρίς ωστόσο να μπορείτε να προβείτε σε αγορά, καθώς είναι  αδύνατη η πιστοποίηση πληρωμών μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα από τους ίδιους τους δημιουργούς των έργων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/online-ta-erga-ton-mathiton-toy-2oy-sholeioy-deyteris-eykairias-fylakon-larisas#ixzz4xFMpkFif
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: