Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Δες αυτά τα παιδιά... πεθαίνουν για να φτιάξουν τα κινητά μας


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 4 Νοέμβριος, 2017 - 18:03 | Στην Κατηγορία: 


Στις μεσαιωνικές συνθήκες στις οποίες εργάζονται παιδιά σε αυτοσχέδια ορυχεία της Αφρικής προκειμένου να συγκεντρώνουν κοβάλτιο που χρησιμοποιείται σε μπαταρίες κινητών τηλεφώνων και άλλων φορητών συσκευών αναφέρεται το νέο μίνι ρεπορτάζ της σειράς On the Now


Το ρεπορτάζ, που αναδημοσιεύεται στο InfoWar παρακολουθεί την καθημερινότητα μικρών παιδιών όπως ο Ντορσεν και ο Ρίτσαρντ, τα οποία περιγράφουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Τουλάχιστον 40.000 παιδιά πιστεύεται ότι εργάζονται σε αυτοσχέδια ορυχεία στο Κονγκό.
Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι έως και επτά ετών καθώς μόνο σε αυτή την ηλικία μπορούν να περνάνε από τα αυτοσχέδια λαγούμια που στήνονται στα ορυχεία.
Παρόμοια ρεπορτάζ είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα και για τις συνθήκες εργασίας ανηλίκων στην Ινδονησία που συγκέντρωναν κασσίτερο για την κατασκευή των iPhone.
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να άρει τις απαγορεύσεις στην αγορά παρόμοιων πολύτιμων μετάλλων από εμπόλεμες ζώνες, όπως το Κονγκό, γεγονός το οποίο αναμένεται να κλιμακώσει τις εμφύλιες συγκρούσεις αλλά και την εκμετάλλευση ανήλικων.
Η σειρά διαδικτυακών μίνι ρεπορτάζ In The Now αποτελεί μετεξέλιξη εκπομπής του ρωσικού δικτύου Russia Today το οποίο δέχεται πρωτοφανή επίθεση από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές και κολοσσούς του Ίντερνετ, όπως το Facebook και το Twitter, που ανακοίνωσαν ότι δεν θα δέχονται πλέον τις διαφημίσεις του.
Αφορμή αποτέλεσε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος και η Χίλαρι Κλίντον για την υποτιθέμενη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Όπως αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη έρευνα του Κογκρέσου, αυτό που κυρίως απασχολεί την αμερικανική κυβέρνηση και διωκτικές αρχές όπως το FBI, είναι ότι ρωσικά μέσα ενημέρωσης αλλά και διωκόμενοι δημοσιογράφοι όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ προωθούσαν στο Ίντερνετ ρεπορτάζ που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνική ένταση στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Πρόκειται φυσικά για μια πολύ γενική κατηγορία που αφορά κάθε ρεπορτάζ που θα μπορούσε να αναφέρεται στη δολοφονία μαύρων από την αστυνομία μέχρι τις οικονομικές ανισότητες στην Αμερική.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/kosmos/des-ayta-ta-paidia-pethainoyn-gia-na-ftiaxoyn-ta-kinita-mas#ixzz4xTxSyJpp
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: