Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017


Διαμαρτυρία Μαθητών ΓΕ.Λ. Αράχωβας για την έλλειψη ορισμένων καθηγητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς και την μη αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών

Δημοσίευση: 01/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Αξιότιμε  Υπουργέ Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κύριε  Γαβρόγλου,
Ως δεκαπενταμελές συμβούλιο των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αράχωβας, πήραμε την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθούμε για την έλλειψη ορισμένων καθηγητών που είχε και έχει ακόμα σε μικρότερο βαθμό η σχολική μονάδα μας. Βλέποντας την κατάσταση της έλλειψης καθηγητών που επικρατεί, η οποία είναι απαράδεκτη και αντισυνταγματική, αναμέναμε  κάποια εξέλιξη, προς λύση του προβλήματος αυτού, να έρθουν δηλαδή όλοι οι καθηγητές και να συμπληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, με στόχο να λειτουργεί εύρυθμα η σχολική μονάδα μας. Παρά τις ενημερώσεις της διευθύντριας μας για τις ελλείψεις των καθηγητών  δεν φάνηκε να γίνεται κάποια ενέργεια για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Θεωρούμε πως πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα προς εκπαίδευση με άλλα παιδιά της χώρας, τα οποία ξεκίνησαν οργανωμένα το σχολικό τους πρόγραμμα. Το πιο λυπηρό όμως είναι πως αυτό το φαινόμενο φανερώνει την απουσία της δικαιοσύνης, γιατί οι ώρες που χάθηκαν από τις 11/9/2017 μέχρι σήμερα δεν  φαίνεται να εκτιμώνται ως σημαντικές και δεν υπάρχει άμεσα σχέδιο αναπλήρωσης τους. Στην  εκπαιδευτική  πραγματικότητα  του σχολείου μας είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ πρόβλημα.
Αιτούμαστε λοιπόν εσείς προσωπικά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, να μεριμνήσετε το τάχιστο δυνατόν, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου μας για την τρέχουσα σχολική χρονιά, όπως και για τις επόμενες σχολικές χρονιές, με στόχο την πλήρη εκπαίδευση μας, όπως ορίζει και το Σύνταγμα.
Με σεβασμό κύριε Υπουργέ,
οι εκπρόσωποι  των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αράχωβας (ακολουθούν τα ονόματα των  μαθητών)       

Δεν υπάρχουν σχόλια: