Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Νεοναζιστικό υλικό σε μαθητές γυμνασίου προσπάθησε να μοιράσει μέσα στη Βουλή χρυσαυγίτης βουλευτής (Photo)


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μάρτιος, 2017 - 14:43 | Στην Κατηγορία: 


Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται περιστατικό προσυλητισμού από χρυσαυγίτες μέσα στη βουλή

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες μέσα στη Βουλή, όταν ο βουλευτής Πέλλας της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, επιχείρησε να μοιράσει προπαγανδιστικό υλικό του νεοναζιστικού κόμματος σε ανήλικους μαθητές γυμνασίου της εκλογικής του περιφέρειας που επισκέφτηκαν το Κοινοβούλιο.
Ο Σαχινίδης, σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση που συνέταξε ο φρούραρχος της Βουλής, πλησίασε μία από τις συνοδούς του σχολείου και της έπιασε κουβέντα, ενώ άρχισε να μοιράζει το υλικό στα παιδιά.
Πιάστηκε όμως στα πράσα από αστυνομικούς της Βουλής, και όσα παιδιά είχαν πάρει το υλικό, το επέστρεψαν στους συνοδούς τους.
Για «ανεπίτρεπτη» ενέργεια έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης σημειώνοντας πως αποτελεί «κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής «για το θέμα, νομίζω ότι πρέπει να λάβει γνώση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, που είναι αρμόδια να επιληφθεί επί σχετικών ζητημάτων, σύμφωνα και με τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψηφίσαμε πρόσφατα». 
Σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή.
Το υλικό, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, αποτελείται από δύο περιοδικά, ημερολόγιο, μπρελόκ και στυλό. Ακόμη απεικονίζονται συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ κυριαρχούν τίτλοι, όπως "Η ελληνική φυλή, τότε, τώρα, για πάντα".


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/politiki/neonazistiko-yliko-prospathise-na-moirasei-mesa-sti-voyli-hrysaygitis-voyleytis-se#ixzz4d1JwHhfs
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: