Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γενικών Λυκείων

Δημοσίευση: 28/04/2017
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Στην Α ́ τάξη των Καλλιτεχνικών Λυκείων εγγράφονται αυτοδίκαια απόφοιτοι των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
1. Μετεγγραφές μαθητών σε οποιαδήποτε τάξη του Καλλιτεχνικού Λυκείου, από άλλο Καλλιτεχνικό Λύκειο πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στο Καλλιτεχνικό Λύκειο υποδοχής σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, και διενεργούνται από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 31η Μαρτίου κάθε σχολικού έτους.
2. Ο μαθητής που ενώ φοιτά σε τάξη του Καλλιτεχνικού Λυκείου αποφασίζει, για λόγους προσωπικούς ή οικογενειακούς, να μετεγγραφεί σε άλλο Γενικό Λύκειο, δύναται, εφόσον το επιθυμεί, να επανεγγραφεί στην αντίστοιχη τάξη του   Λυκείου υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει παρέλθει διδακτικό τετράμηνο  από την αρχική αίτηση μετεγγραφής του και εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός μαθητών στην τάξη. Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα χρονικά όρια που ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις για τις μετεγγραφές (31 Μαρτίου εκάστου σχολικού έτους).
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΑΞΗ
1. Εφόσον προκύψουν κενές θέσεις στις Α ́ και Β ́ τάξεις Καλλιτεχνικού Λυκείου από μετεγγραφή, απομάκρυνση μαθητών ή οποιοδήποτε άλλο λόγο, τότε αυτές οι κενές θέσεις συμπληρώνονται μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων που πραγματοποιούνται εντός του τρίτου δεκαήμερου του μηνός Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους.
2. Οι κενές θέσεις των μαθητών ανά Καλλιτεχνική Κατεύθυνση γνωστοποιούνται από το Καλλιτεχνικό Σχολείο στην οικεία Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης. Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου προκηρύσσονται τα κενά της Α ́ τάξης και Β ́ τάξης του Λυκείου τα οποία κοινοποιούνται στα σχολεία αρμοδιότητάς της. Οι γονείς των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της προτίμησής τους από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την παραμονή των εξετάσεων.
3. Οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται από Επιτροπή Κατατακτηρίων Εξετάσεων που ορίζεται με απόφαση της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή του Καλλιτεχνικού Σχολείου και τη σύμφωνη γνώμη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων.
Η επιτροπή συγκροτείται σύμφωνα με την παρ. 6 της με αρ. πρωτ. 67798/Δ2/21-04-2016 υπουργικής απόφασης (Β ́ 1342) όπως τροποποιήθηκε με την με αρ. πρωτ. 90204/Δ2/02-06-2016 υπουργική απόφαση (Β ́ 1744).
4. Η εξεταστέα ύλη των κατατακτηρίων εξετάσεων για την Α ́ Λυκείου θα προέρχεται από τη διδαχθείσα ύλη της Γ ́ τάξης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου ενώ η εξεταστέα ύλη των κατατακτηρίων για τη Β ́ τάξη Λυκείου από τη διδαχθείσα ύλη της Α ́ τάξης Καλλιτεχνικού Λυκείου.
ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΑΞΗ
Οι εξετάσεις χωρίζονται σε τρεις ενότητες ανά κατεύθυνση ως εξής:
Κατεύθυνση εικαστικών για κατατακτήριες Α ́ Λυκείου
Ποσοστά ανά ενότητα στον τελικό βαθμό με άριστα το 100 είναι: Α: 60, Β: 30, Γ: 10.
Α) Δημιουργία εικαστικού έργου. Οι υποψήφιοι μαθητές εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου (έως 3 ώρες) σχεδιάζουν/ζωγραφίζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δοθεί προερχόμενο από την ύλη του μαθήματος ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της Γ ́ τάξης Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου.
Το χαρτί σχεδίου θα είναι διαστάσεων 30X50 εκ. (θα δοθούν περισσότερα από ένα χαρτιά). Τα χρώματα που μπορούν να έχουν μαζί τους είναι: υδατοχρώματα (τέμπερες, ακρυλικά χρώματα, ακουαρέλα), χρώματα παστέλ, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, ΕΚΤΟΣ από λαδομπογιές.
Β) Κείμενο 300 λέξεων όπου ο υποψήφιος αναπτύσσει γραπτώς το θέμα που έχει δοθεί στην Α ́ ενότητα.
Γ) Συνέντευξη/συζήτηση με την Επιτροπή Επιλογής Μαθητών, διάρκειας περίπου 10 λεπτών, όπου ο υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα εκτός των άλλων να αναφερθεί και στους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να φοιτήσει σε Καλλιτεχνικό Σχολείο.
Κατεύθυνση θεάτρου-κινηματογράφου για κατατακτήριες Α ́ Λυκείου
Α) Υποκριτική με βάση ένα κείμενο που θα έχει προετοιμάσει ο υποψήφιος από την ύλη της Γ ́ τάξης Καλλι- τεχνικού Γυμνασίου.
Β) Αυτοσχεδιασμός (σε ομάδες έως 5 ατόμων) με θέμα που δίνει η Επιτροπή Επιλογής Μαθητών την ώρα των εξετάσεων.
Γ) Δημιουργία μιας ιστορίας (κείμενο 300 λέξεων περίπου) με αφορμή 3 εικόνες/φωτογραφίες που επιλέγει ο υποψήφιος από ένα σύνολο εικόνων που θα δοθούν (περίπου 9 εικόνες).
Ποσοστά ανά ενότητα στον τελικό βαθμό με άριστα το 100 είναι: Α: 40, Β: 30, Γ: 30.
Κατεύθυνση χορού για κατατακτήριες Α ́ Λυκείου
Α) Αυτοσχεδιασμός με μουσική που θα έχει επιλέξει ο ίδιος ο υποψήφιος και θα φέρει μαζί του σε cd ή άλλο μέσο.
Β) Κινησιολογικό μοτίβο από τον κλασικό και σύγχρονο χορό καθ’ υπόδειξιν του εξεταστή/χορευτή.
Γ) Δημιουργία μιας ιστορίας (κείμενο 300 λέξεων περίπου) με αφορμή 3 εικόνες/φωτογραφίες που επιλέγει ο υποψήφιος από ένα σύνολο που θα δοθούν και θα αφορούν στο χορό (περίπου 9 εικόνες).
Ποσοστά ανά ενότητα στον τελικό βαθμό με άριστα το 100 είναι: Α: 40, Β: 30, Γ: 30.
Κατεύθυνση εικαστικών για κατατακτήριες Β ́ Λυκείου
Α) Δημιουργία εικαστικού έργου. Οι υποψήφιοι μαθητές εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου σχεδιάζουν/ζωγραφίζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δοθεί προερχόμενο από την ύλη του μαθήματος ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ της Α ́ τάξης Λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου.
Το χαρτί σχεδίου θα είναι διαστάσεων 30X50 εκ. (θα τους δοθούν περισσότερα από ένα χαρτιά). Τα χρώματα που μπορούν να έχουν μαζί τους είναι: υδατοχρώματα (τέμπερες, ακρυλικά χρώματα, ακουαρέλα), χρώματα παστέλ, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, ΕΚΤΟΣ από λαδομπογιές.
Β) Κείμενο 300 λέξεων όπου ο υποψήφιος αναπτύσσει γραπτώς το θέμα που έχει δοθεί στην Α ́ ενότητα.
Γ) Συνέντευξη/συζήτηση με την Επιτροπή Επιλογής Μαθητών διάρκειας περίπου 10 λεπτών, όπου ο υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα εκτός των άλλων να αναφερθεί και στους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να φοιτήσει σε Καλλιτεχνικό Σχολείο.
Ποσοστά ανά ενότητα στον τελικό βαθμό με άριστα το 100 είναι: Α: 60, Β: 30, Γ: 10.
Κατεύθυνση θεάτρου-κινηματογράφου για κατατακτήριες Β ́ Λυκείου
Α) Υποκριτική με βάση ένα κείμενο που θα έχει προετοιμάσει ο υποψήφιος από την ύλη της Α ́ τάξης Καλλιτεχνικού Λυκείου.
Β) Αυτοσχεδιασμός (σε ομάδες έως 5 ατόμων) με θέμα που δίνει η Επιτροπή Επιλογής Μαθητών την ώρα των εξετάσεων.
Γ) Δημιουργία μιας ιστορίας (κείμενο 300 λέξεων περίπου) με αφορμή 3 εικόνες/φωτογραφίες που επιλέγει ο υποψήφιος από ένα σύνολο που θα δοθούν (περίπου 9 εικόνες).
Ποσοστά ανά ενότητα στον τελικό βαθμό με άριστα το 100 είναι: Α: 40, Β: 30, Γ: 30.
Κατεύθυνση χορού για κατατακτήριες Β ́ Λυκείου
Α) Αυτοσχεδιασμός με μουσική που θα έχει επιλέξει ο ίδιος ο υποψήφιος και θα φέρει μαζί του σε cd ή άλλο μέσο.
Β) Κινησιολογικό μοτίβο από τον κλασικό και σύγχρονο χορό καθ’ υπόδειξιν του εξεταστή/χορευτή.
Γ) Δημιουργία μιας ιστορίας (κείμενο 300 λέξεων περίπου) με αφορμή 3 εικόνες/φωτογραφίες που διαλέγει ο υποψήφιος από ένα σύνολο που θα δοθούν και θα αφορούν στο χορό (περίπου 9 εικόνες).
Ποσοστά ανά ενότητα στον τελικό βαθμό με άριστα το 100 είναι: Α: 40, Β: 30, Γ: 30.
Η ύλη ορίζεται από το κάθε σχολείο μέχρι το τέλος Ιουνίου και αναρτάται στην ιστοσελίδα του σχολείου και της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας.
4. Με απόφαση της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία εκδίδεται κατόπιν σχετικής εισήγησης του Διευθυντή του Καλλιτεχνικού Σχολείου που αποστέλλεται στην οικεία Δ.Δ.Ε. έως την 12η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, προκηρύσσονται οι τυχόν κενές θέσεις στις τάξεις Α ́ και Β ́ του Καλλιτεχνικού Λυκείου.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γονέων μπορούν να υποβληθούν από την ημέρα της προκήρυξης των κενών θέσεων και μέχρι την προηγούμενη της διεξαγωγής των εξετάσεων.
Δ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γενικό Καλλιτεχνικό Λύκειο διακρίνονται σε μαθήματα γενικής παιδείας και σε μαθήματα Καλλιτεχνικής κατεύθυνσης.
Για τα μαθήματα γενικής παιδείας των Γενικών Καλλιτεχνικών Λυκείων ισχύουν όσα αναφέρονται στις ισχύουσες διατάξεις και αφορούν τα μαθήματα γενικής παιδείας που διδάσκονται στα Ημερήσια Γενικά Λύκεια.
Τα μαθήματα Καλλιτεχνικής παιδείας όλων των τάξεων του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου ανήκουν στην ομάδα Γ ́ συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος επιλογής της Α ́ τάξης του Καλλιτεχνικού Λυκείου Καλλιτεχνική Παιδεία καθώς και τα μαθήματα επιλογής της Γ ́ Τάξης
1) Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) 2) Κεραμική, 3) Εργαστήρι Μάσκας και Θεατρικών Εξαρτημάτων, 4) Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, 5) Ντοκιμαντέρ, 6) Θεωρία Τέχνης-Στοιχεία Αισθητικής, 7) Φωτισμός Θεάτρου, 8) Δημιουργική Γραφή, 9) Κινηματογραφική Τεχνολογία-Φωτογραφία Κινηματογράφου, 10) Χορός για την Κάμερα.
3. Το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων των Καλλιτεχνικών Σχολείων ορίζει ποια μαθήματα από τα παραπάνω διδάσκονται σε κάθε τάξη του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου.
ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
1. Στα μαθήματα γενικής παιδείας των Γενικών Καλλιτεχνικών Λυκείων, για την αξιολόγηση ισχύουν όσα προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για τα Ημερήσια Γενικά Λύκεια.
2. Για την συνέχιση της φοίτησής τους σε Γενικό Καλλιτεχνικό Λύκειο απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι μαθητές της Α ́ και Β ́ τάξης να έχουν βαθμό ετήσιας επίδοσης σε κάθε καλλιτεχνικό μάθημα τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5).
3. Για τα μαθήματα Καλλιτεχνικής κατεύθυνσης ο τελικός βαθμός ανά μάθημα είναι ο Μ.Ο. των βαθμών των δύο τετραμήνων.
4. Για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου απαιτείται γενικός μέ- σος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, όπου αυτό διδάσκεται.
5. Οι μαθητές όλων των τάξεων του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου, όταν δεν επιτύχουν το γενικό μέσο όρο σε μαθήματα γενικής παιδείας σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, παραπέμπονται σε ειδική εξεταστική περίοδο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου του ιδίου έτους με τον τρόπο και τη διαδικασία των προαγωγικών ή απολυτηρίων εξετάσεων, στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής τους είναι μικρότερος του εννέα και πέντε δέκατα (9,5).
6. Αν ύστερα από την ειδική εξεταστική περίοδο του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου οι μαθητές των Α ́ και Β ́ τάξεων του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου δεν επιτύχουν τον γενικό μέσο όρο προαγωγής, επαναλαμβάνουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη και στην ίδια καλλιτεχνική κατεύθυνση.
7. α) Οι μαθητές των Α ́ και Β ́ τάξεων του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου όταν δεν επιτύχουν σε κάθε μάθημα καλλιτεχνικής παιδείας βαθμό ετήσιας επίδοσης εννέα και πέντε δέκατα (9,5), παραπέμπονται στην ειδική εξεταστική περίοδο του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου και εξετάζονται ενώπιον διμελούς επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από τον διδάσκοντα εκπαιδευτικό και έναν ακόμη εκπαιδευτικό της ίδιας ή συγγενούς ειδικότητας. Τα αποτελέσματά τους δεν επιδέχονται αναβαθμολόγηση. Εάν ύστερα από την ειδική εξεταστική περίοδο του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου οι μαθητές δεν επιτύχουν βαθμό επίδοσης τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), τότε οι μαθητές της Α ́ και Β ́ τάξης του Λυκείου μετεγγράφονται υποχρεωτικά για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε άλλο Λύκειο, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
β) Αν ύστερα από την ειδική εξεταστική περίοδο του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου οι μαθητές της Γ ́ τάξης του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου δεν επιτύχουν τον γενικό μέσο όρο απόλυσης, παραπέμπονται σε εξετάσεις στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός επίδοσής τους είναι μικρότερος του εννέα και πέντε δέκατα (9,5) και αν και αυτή τη φορά δεν επιτύχουν το μέσο όρο απόλυσης, επαναλαμβάνουν τη φοίτησή τους (ίδια τάξη και ίδια καλλιτεχνική κατεύθυνση). Οι μαθητές της Γ ́ τάξης του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου, οι οποίοι δεν επιθυμούν να επαναλάβουν τη φοίτησή τους, δύνανται να προσέλθουν στις απολυτήριες εξετάσεις της τελευταίας τάξης το αμέσως επόμενο ή οποιοδήποτε άλλο σχολικό έτος, χωρίς να φοιτήσουν στην αντίστοιχη τάξη και εξετάζονται προφορικά και γραπτά στα μαθήματα και στην ύλη που εξετάζονται οι μαθητές που φοιτούν στη Γ ́ τάξη του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος.
8. Οι μαθητές της Γ ́ τάξης Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου όταν δεν επιτύχουν σε κάθε μάθημα καλλιτεχνικής κατεύθυνσης βαθμό ετήσιας επίδοσης εννέα και πέντε δέκατα (9,5), μετά από την έκδοση αποτελεσμάτων της περιόδου Ιουνίου μπορούν να λάβουν απολυτήριο τίτλο, εφόσον με δήλωσή τους δεν επιθυμούν να παραπεμφθούν στην ειδική εξεταστική περίοδο του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου και αξιολογούνται από διμελή επιτροπή, όπως ορίζεται στην παρ. 7α του παρόντος κεφαλαίου. Αν συμμετάσχουν στην ειδική εξεταστική περίοδο του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου, ανεξάρτητα από το βαθμό επίδοσής τους σε αυτήν, λαμβάνουν απολυτήριο τίτλο.
9. Στην περίπτωση που εξάγεται για μαθητή των Α ́ και Β ́ τάξεων Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου απορριπτικό αποτέλεσμα σε κλάδο/κλάδους μαθήματος και ο συνολικός βαθμός στο μάθημα ως μέσος όρος των βαθμών των κλάδων είναι επίσης απορριπτικός, ο μαθητής αυτός παραπέμπεται μόνο στον κλάδο/στους κλάδους του μαθήματος στον οποίον/στους οποίους υστέρησε.
10. Στους αποφοίτους του Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου, χορηγείται απολυτήριος τίτλος, στον οποίο αναγράφονται τα μαθήματα γενικής και καλλιτεχνικής κατεύθυνσης, καθώς και η επίδοση ανά μάθημα. Στον Γ.Μ.Ο. απόλυσης δεν συνυπολογίζονται τα μαθήματα Καλλιτεχνικής Κατεύθυνσης.
11. Στους αποφοίτους Καλλιτεχνικών Λυκείων χορηγείται και πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Καλλιτεχνικής Κατεύθυνσης.
12. Για τις περιπτώσεις μαθητών που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου, ισχύουν όσα προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και την παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4452/2017 (Α ́ 17).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον Διευθυντή του Καλλιτεχνικού Σχολείου στους μαθητές, τουλάχιστον πέ- ντε (5) ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
Για το χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών των Καλλιτεχνικών Λυκείων ισχύουν τα αριθμητικά όρια όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 29 του π.δ. 46/2016 (Α ́ 74), για τους μαθητές των Μουσικών Λυκείων.
ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Κάθε Καλλιτεχνικό Σχολείο οργανώνει τουλάχιστον μία Καλλιτεχνική εκδήλωση κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τον σύλλογο διδασκόντων.
2. Για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε Καλλιτεχνικό Λύκειο και την κατανομή τους σε τμήματα ισχύει το άρθρο 11 του ν. 4452/2017 (Α ́ 17). Για την εφαρμογή του ανωτέρω άρθρου o μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι εικοσιπέντε (25) μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: