Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Με υπουργική απόφαση οι λόγοι υγείας για τις Επαναληπτικές Εξετάσεις

Δημοσίευση: 25/04/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Οι  σοβαροί λόγοι υγείας, προκειμένου οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ να πάρουν μέρος στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις  του Σεπτεμβρίου  θα καθοριστούν με   υπουργική απόφαση, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης , ενώ υπογράμμισε τα εξής:
ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ: Οι όροι θα είναι πολύ πιο αυστηροί από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, ακριβώς για να διασφαλίσουμε ότι μόνο σε όσα παιδιά προέκυψε κάτι πολύ σοβαρό στη διάρκεια των εξετάσεων θα τύχουν αυτής της δεύτερης ευκαιρίας.
ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: Κι εδώ θα είμαστε για να διαπιστώσουμε ότι αυτή τη φορά όσοι θα κάνουν χρήση –και θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα- θα είναι λιγότεροι από όσους στο παρελθόν εκμεταλλεύονταν την ευχέρεια των διατάξεων και καταχρώντο σε βάρος των υπολοίπων.
ΛΟΓΟΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΟΔΥΝΗΣ: Οι λόγοι ψυχικής οδύνης περιγράφονται με σαφήνεια και αναφέρονται μόνο στον θάνατο πολύ στενού συγγενούς. Και για να το πούμε κατανοητά, μιλάμε μόνο για τον θάνατο κάποιου γονέα ή αδελφού, όπως περιγράφεται με σαφήνεια στη διάταξη.
ΔΙΚΛΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Για να εισαχθεί κάποιος σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων, υπάρχει και μια άλλη δικλίδα, εκτός της προϋπόθεσης του μικρού αριθμού που θέσαμε, του 0,5%, το οποίο δεν προέκυψε αυθαίρετα. Εδώ κάνω μια παρένθεση. Αυτό το ποσοστό έχει εξαχθεί από την ανάλυση των στοιχείων των περασμένων ετών. Περίπου αυτός ήταν ο αριθμός των παιδιών που έκαναν χρήση της δυνατότητας επαναληπτικής εξέτασης. Ήταν περίπου το 0,5% επί του συνόλου των υποψηφίων και γι’ αυτό τον λόγο καθορίζουμε αυτό το αντίστοιχο ποσοστό.
ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ:  Ότι κανείς δεν θα εισαχθεί από την επαναληπτική εξέταση, αν δεν πετύχει βαθμολογία που να είναι τουλάχιστον ίση με τη βάση εισαγωγής που προέκυψε από την κανονική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου.
Αυτός είναι ένας δεύτερος αποτρεπτικός παράγοντας που θα αποθαρρύνει κάποιους λίγους ενδεχομένως που στο παρελθόν ή και στο παρόν και το μέλλον θα σκέπτονταν να κάνουν κατάχρηση αυτής της δυνατότητας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: