Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Υπουργός: Προνομιακή πρόσβαση των μαθητών των ΕΠΑΛ στις διετείς σπουδές των ΑΕΙ

Δημοσίευση: 04/04/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Οι μαθητές  των ΕΠΑΛ θα έχουν μία προνομιακή πρόσβαση   στις διετείς σπουδές. , ανακοίνωσε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κι εξήγησε
Α. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε ως προς τα ΕΠΑΛ είναι να μπορέσουμε να καθιερώσουμε διετείς δομές, οι οποίες θα είναι κάτω από τη «σκέπη» των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Β.  Οι διετείς αυτές δομές θα έχουν τη δυνατότητα να δίνουν στα παιδιά των ΕΠΑΛ επαγγελματική πιστοποίηση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Γ. Άρα, δίνουμε μία πολλή συγκεκριμένη συνέχεια στους νέους που είναι στα ΕΠΑΛ.
Δ. Δημιουργούμε αυτές τις δομές κάτω από τη «σκέπη» των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και θα τα ενισχύσουμε με ένα γενναίο αριθμό θέσεων, ώστε να φανεί η βούληση της Κυβέρνησης ότι τα υπολογίζουμε όλα πολύ σοβαρά.
Ε. Για να μπορέσει να υλοποιηθεί το σύνολο αυτών των μεταρρυθμίσεων, για να μπορέσει αυτή η «αρχιτεκτονική να πάρει σάρκα και οστά», είμαστε σε μόνιμη συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που είναι το θεσμικό όργανο που συμβουλεύει το Υπουργείο, που αναλαμβάνει να ετοιμάσει εισηγήσεις, προγράμματα σπουδών και όλων των ειδών τις μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: