Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Την ώρα της έκρηξης, οι 23 μαθητές, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, βρίσκονταν εκτός της πόλης

Σε συνεχή επικοινωνία με το παράρτημα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη. 

Όπως έγινε γνωστό, οι μαθητές του 4ου Λυκείου Βέροιας, που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή, είναι καλά, ενώ την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν εκτός της πόλης.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι 23 μαθητές του 4ου Λυκείου Βέροιας, μαζί με τους καθηγητές τους, είναι όλοι καλά, καθώς, την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, βρίσκονταν στο Τσάρσκογιε Σελό (Τσαρικό Χωριό), έξω από την πόλη.

Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.

Η καθηγήτρια Ευγενία Καβαλάρη, που συνοδεύει τους μαθητές του 4ου Λυκείου Βέροιας στη Ρωσία, μίλησε στο protothema.gr για την κατάσταση των μαθητών μετά την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

«Είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας. Τα παιδιά ανησύχησαν, όταν άρχισαν να τους τηλεφωνούν οι γονείς τους, για να μάθουν νέα . Όταν τους έλεγαν ότι δεν βρισκόμαστε στην Αγία Πετρούπολη, καθησυχάζονταν και οι ίδιοι. Δεν ήμασταν στην Αγία Πετρούπολη, όταν έγινε το συμβάν. Βρισκόμαστε από το πρωί στο  Πούσκιν και αυτή τη στιγμή ο δήμαρχος γευματίζει με τα παιδιά. Δεν αντιληφθήκαμε τίποτα» ανέφερε η κυρία Καβαλάρη.
πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: