Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Toyρκια: τρια παιδια νεκρα απο φωτια σε καταυλισμο προσφυγων...

  
Μία νέα απειλή φαίνεται να κάνει την εμφάνισή της στις τεντουπόλεις-καταυλισμούς...
των προσφύγων που ζουν στην Συρία. Έτσι μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό πυρκαγιάς που έγινε σε άλλο καταυλισμό στις 25 Μαρτίου (όπου δεν υπήρξαν θύματα) σήμερα η φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό κοντά στην περιοχή Ντερίκ της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι παιδιών (ηλικίας μεταξύ έξι και οκτώ ετών) και τον τραυματισμό άλλων έξι ενηλίκων.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα σήμερα το πρωί από άγνωστους λόγους και
σύντομα πήρε μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας μεγάλο πανικό ανάμεσα στους πρόσφυγες που έχουν βρει στέγη στην συγκεκριμένη εγκατάσταση. Οι αρχές αναζητούν τα αίτια της καταστροφής ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο καταυλισμός αυτός φιλοξενεί περίπου 8.970 Σύρους πρόσφυγες σε 2.100 αντίσκηνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η τουρκική κυβέρνηση. Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ντερίκ υπάρχουον άλλοι δύο καταυλισμοί, με συνολικό πληθυσμό που ξεπερνά τους 13.000 πρόσφυγες από την Συρία.

Πάντως οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε καταυλισμούς στην Τουρκία είναι ένα μικρό ποσοστό των συνολικών εκτοπισμένων που έχουν φθάσει στην χώρα, αφού από τα περίπου τρία εκατομμύρια που βρίσκονται στην Τουρκία λιγότεροι από 280.000 βρίσκονται μέσα σε καταυλισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: