Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η «κρεατομηχανή» των εξετάσεων φταίει που αδειάζουν αυτές τις ημέρες οι τάξεις της Γ Λυκείου

Δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα για να δυσκολέψουμε τη ζωή των παιδιών. Ήδη είναι δύσκολο. Πάρα πολύ δύσκολο. Δεν θα κυνηγάμε τα παιδιά για τις απουσίες.
Δημοσίευση: 02/03/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Σχετικά με το θέμα των σχολείων και των εξετάσεων. Το πρόβλημα είναι οι εξετάσεις. Ο τρόπος, αυτή η κρεατομηχανή των εξετάσεων, που και το σχολείο υποβαθμίζει και τα παιδιά τα οδηγεί σε καταστάσεις που γνωρίζετε».

Τη δήλωση αυτή έκανε  ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε   ερώτηση του esos τι θα κάνει με το φαινόμενο που παρατηρείται αυτή  τη χρονική περίοδο, όπου   μαθητές της Γ’ Λυκείου   χρησιμοποιούν το δικαίωμα που τους δίνετε να εξαντλήσουν το όριο των απουσιών δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων, για να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και υπογράμμισε:
Α. Είναι από τα κεντρικά ζητήματα της συζήτησης, όχι το πρώτο, από τα κεντρικά όμως, τα παρεπόμενα του σχεδιασμού ενός νέου λυκείου, τα οποία θα κουβεντιάσουμε. Ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η πρόσβαση.
Β. Δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα για να δυσκολέψουμε τη ζωή των παιδιών. Ήδη είναι δύσκολο. Πάρα πολύ δύσκολο. Δεν θα κυνηγάμε τα παιδιά για τις απουσίες. Ξέρω ότι είναι υποβαθμισμένο το Λύκειο και εξ αυτού του λόγου. Γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε το μείζον, την αιτία. Και η αιτία είναι ο τρόπος που ισχύει σήμερα για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια οιασδήποτε μορφής.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: