Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 
Η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης έχει φθάσει σε οριακό σημείο. Οι «αλλαγές» αυτές συνδέονται με τις γενικότερες αντιδραστικές αλλαγές σ’όλους τους τομείς (οικονομία, εργασία, υγεία, κοινωνική  πρόνοια) Αποτέλεσμα των διαρθρωτικών αλλαγών του καπιταλιστικού συστήματος για να βγεί από την κρίση του αλλά και των μνημονίων που εφαρμόζονται στη χώρα μας, σε αγαστή συνεργασία από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Οι «αλλαγές» αυτές εφαρμόζονται ανάλγητα και στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Συγκεκριμένα από το ειδικό σχολείο Ιλίου μετακινήθηκαν δύο γυμναστές, με αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες να μην επαρκούν για να γίνει το μάθημα της πισίνας. Σημειωτέον ότι το μάθημα αυτό είναι απαραίτητο για τους μαθητές ΑμΕΑ, αφού δεν έχουν άλλο τρόπο να γυμναστούν.
Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ  έκανε παράσταση διαμαρτυρίας από κοινού με τον σύλλογο γονέων του σχολείου στον Διευθυντή  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γ. Ζαφειρακίδη αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί λύση. Επισημαίνουμε παράλληλα τις ευθύνες της συμβούλου ειδικής αγωγής, η οποία φέρεται να συνηγόρησε στην μετακίνηση των συναδέλφων γυμναστών.
Καλούμε τα όργανα της Διοίκησης να δώσουν άμεσα λύση , με την απαραίτητη ευαισθησία,θέτοντας τέλος στο δράμα των μαθητών μας.
Επισυνάπτεται επιστολή  μαθητή του σχολείου, ιδιαίτερα αποκαλυπτική, για το όλο θέμα.
Για το ΔΣ
ο πρόεδρος                               ο γραμματέας
Πέττας Αντώνης                      Λάττας Κυριάκος          


Δεν υπάρχουν σχόλια: